Προολυμπιακό μπάσκετ: Οι ημιτελικοί και ο τελικός - Πότε παίζει η Ελλάδα

Προολυμπιακό μπάσκετ: Οι ημιτελικοί και ο τελικός - Πότε παίζει η Ελλάδα Facebook Twitter
0

Μετά τη νίκη επί της Αιγύπτου, η Εθνική Ελλάδος προκρίθηκε στα ημιτελικά του προολυμπιακού τουρνουά και θα αντιμετωπίσει πλέον τη Σλοβενία, του Λούκα Ντόντσιτς.

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μένει εκτός για λόγους ξεκούρασης, η Εθνική ομάδα είχε εύκολο έργο απέναντι στην Αίγυπτο και τελικά επικράτησε με σκορ 93-71, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά.

Η εθνική Ελλάδος έκανε έτσι το «δύο στα δύο» στην α' φάση του Προολυμπιακού τουρνουά 2024, απέναντι σε Δομινικανή Δημοκρατία και Αίγυπτο και κατέκτησε την 1η θέση του ομίλου. Το γεγονός αυτό σημαίνει πως θα αντιμετωπίσει στο πρώτο νοκ άουτ ματς τους Σλοβένους του σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς, Λούκα Ντόντσιτς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε εκτός στο ματς κόντρα στην Αίγυπτο, για λόγους ξεκούρασης, ενώ υπάρχει αγωνία για τον Κώστα Αντετοκούνμπο ο οποίος στις αρχές της 2ης περιόδου αποχώρησε με ενοχλήσεις στο γόνατο και έκτοτε δεν επέστρεψε στο ματς. Η Εθνική μας ομάδα είχε πέντε παίκτες διψήφιους (Παπαγιάννης 16π., Μήτογλου 16π., Παπανικολάου 15π., Χαραλαμπόπουλος 13π., Λαρεντζάκης 12π.) και πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας.

Προολυμπιακό τουρνουά 2024: Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Μετά και τη 2η νίκη της Ελλάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά 2024 σχηματίστηκαν και τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών.

Συγκεκριμένα η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει την Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς στον πρώτο ημιτελικό της ημέρας το απόγευμα του Σαββάτου (6/7, 17:30), ενώ το πρόγραμμα της ημέρας θα κλείσει ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ της Κροατίας και της Δομινικανής Δημοκρατίας (6/7, 21:00).

Όπως είναι γνωστό μόνο οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το ένα και μοναδικό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (7/7, 21:00).
Ημιτελικοί

Σάββατο 6/7

17:30 Ελλάδα - Σλοβενία
21:00 Δομινικανή Δημοκρατία - Κροατία

Σπανούλης: «Είναι σημαντικό να υπάρχουν πρότυπα σαν τον Γιάννη και τον Ντόντσιτς»

Ο Βασίλης Σπανούλης αναφέρθηκε στον αλληλοσεβασμό με τον Λούκα Ντόντσιτς, εξηγώντας πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν πρότυπα σαν τον Σλοβένο σούπερ σταρ των Μάβερικς και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Για ένα ακόμη ματς μοιράσαμε πολύ καλά την μπάλα, είχαμε 34 ασίστ και αναγκάσαμε τους αντιπάλους σε πολλά λάθη. Αυτό δείχνει την ταυτότητά μας και είναι σημαντικό να έχεις ταυτότητα σαν ομάδα. Είδαμε και κάποια πράγματα που δεν λειτούργησαν καλά, είναι καλό που τα είδαμε τώρα για να τα διορθώσουμε. Ο κόσμος είναι πάντα δίπλα μας και θα πάμε όλοι μαζί για τη νίκη το Σάββατο».


Στη συνέχεια είπε: «Δεν έχω δει ακόμη τον Ντόντσιτς. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός ανάμεσά μας, πρώτα ως ανθρώπους και μετά ως αθλητές. Δεν χρειάζεται να πω πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί και ένα ωραίο πρότυπο. Είμαι χαρούμενος που έχουμε κι εμείς έναν σούπερ σταρ που είναι επίσης σπουδαίος άνθρωπος και ηγέτης. Είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοια πρότυπα. Έχουμε πλάνο για την αντιμετώπιση του Ντόντσιτς, αλλά δεν θα σας τα πω τώρα. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί καλοί παίκτες στη Σλοβενία και θα πρέπει να τους δείξουμε επίσης προσοχή».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό για μας και ένα από τα πλεονεκτήματά μας ότι έχουμε πολλούς καλούς παίκτες στην άμυνα. Όμως δεν είναι μόνο ατομικό θέμα, αλλά και ομαδικό. Πρέπει να κάνουμε περιστροφές και να αμυνόμαστε με τον κατάλληλο τρόπο. Έχουμε παιδιά με υψηλό IQ και πολλούς καλούς δημιουργούς. Το παιχνίδι μας βασίζεται σε αυτό και στην καλή δημιουργία. Παίρνουμε το καλύτερο δυνατό σουτ, έχουμε ψηλούς που μπορούν να σουτάρουν, έχουμε πολλές αρετές.

Εμείς κοιτάμε να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο επίπεδο που μπορούμε, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Το ξέρουν οι παίκτες, το ξέρω κι εγώ. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε. Όταν ανέλαβα την ομάδα, το πιο σημαντικό που ήθελα ήταν να βάλω ταυτότητα, νοοτροπία και χαρακτήρα. Πιστεύω πως αυτά έχουν μπει και όταν έχεις αυτά τα στοιχεία, αργά ή γρήγορα τα αποτελέσματα θα έρθουν. Δεν φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε την ήττα, είμαστε μια ομάδα νικητών και αυτό θα προσπαθήσουμε να δείξουμε και το Σάββατο».

Μήτογλου: «Αν δεν έπαιζα θα πλήρωνα να δω Αντετοκούνμπο εναντίον Ντόντσιτς»

Ο Ντίνος Μήτογλου στις δηλώσεις του μετά τη νίκη επί της Αιγύπτου, αναφέρθηκε στη δυσκολία που έχουν όλα τα ματς του τουρνουά αλλά και στο γεγονός ότι θα αντιμετωπίσουν τον Λούκα Ντόντσιτς.

«Το ματσάρισμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Λούκα Ντόντσιτς θα είναι εξαιρετικό. Νομίζω θα είναι μία εξαιρετική μάχη. Ανυπομονούμε να το δούμε. Αν δεν έπαιζα μπάσκετ και ήμουν ένας απλός φίλαθλος θα πλήρωνα και θα ερχόμουνα για να το δω», είπε.

«Τα συμπεράσματα από αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια είναι ότι να βελτιώσουμε την πνευματική κατάστασή μας, γιατί η Αίγυπτος μας έβαλε δύσκολα και πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι πνευματικά και να μη λυγίζουμε στην πίεση. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό και το βλέπω σαν ένα μάθημα για αν συνεχίσουμε καθώς έχουμε να παίξουμε και με πολύ πιο δυνατές ομάδες, όπως είναι η Κροατία και η Σλοβενία. Κατά τα άλλα πήραμε δύο πολύ σημαντικές νίκες και προχωράμε για τον ημιτελικό του Σαββάτου.

Εύκολα δεν τα λες τα παιχνίδια που δώσαμε μέχρι στιγμής. Δεν είναι εύκολα παιχνίδια. Κανένα παιχνίδι από αυτό εδώ το τουρνουά δεν είναι εύκολο γιατί μπορεί ξεκάθαρα να παρουσιαστεί μία μικρή χαλάρωση και γενικά ένα λάθος που θα γίνει και αυτές οι ομάδες δεν συγχωρούν. Όπως είδατε, η Κροατία έχασε από τη Νέα Ζηλανδία. Δεν θέλει πάρα πολύ να γίνει. Τα επίπεδα είναι πάρα πολύ κοντά. Πρέπει να είσαι πολύ καλά ψυχολογικά. Πνευματικά και σωματικά να είσαι έτοιμος. Θεωρώ όμως ότι κάναμε βήματα μπροστά αυτές τις δύο μέρες. Να ξεκουραστούμε γιατί έχουμε το Σάββατο να αντιμετωπίσουμε μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα.

Δεν μπορώ να σας πω πως θα παίξουμε κόντρα στον Λούκα Ντόντσιτς αλλά πιστεύω ότι η τακτική μας θα είναι έτσι έτσι ώστε να τον δυσκολέψουμε πάρα πολύ. Δεν έχουμε μιλήσει, θα ξεκινήσουμε από σήμερα το βράδυ και από αύριο το πρωί να προετοιμαζόμαστε για αυτό το ματς καθώς προφανώς πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα κάθε φορά, παιχνίδι με παιχνίδι γιατί όπως είπα τίποτα δεν είναι εύκολο αλλά αύριο ξεκινάει η προετοιμασία μας.

Η Σλοβενία είναι ένα σύνολο, δεν είναι μόνο ο Ντόντσιτς. Υπάρχουν τόσοι παίκτες στη Σλοβενία και είναι ένα σύνολο γενικά πάρα πολύ καλό. Έχει εξαιρετικούς παίκτες, δεν είναι μόνο ο Λούκα. Είναι ομαδικό το άθλημα. Και στους ψηλούς έχουν ποιότητα και στους κοντούς τους με σουτέρ και ενέργεια. Οπότε πιστεύω ότι θα είναι πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι, θα κριθεί στις λεπτομέρειες και θα είναι ξεκάθαρο ποιος το θέλει πιο πολύ.


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός 25χρονος ποδηλάτης σε ατύχημα στο γύρο της Αυστρίας- Είχε αγωνιστεί και στην Ελλάδα

Αθλητισμός / Νεκρός 25χρονος ποδηλάτης σε ατύχημα στο γύρο της Αυστρίας- Είχε αγωνιστεί και στην Ελλάδα

Φέτος, ο Αντρέ Ντρέγκε είχε φέρει μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα στην ποδηλατική του καριέρα, κερδίζοντας καλές θέσεις στον Γύρο της Ρόδου και στον Γύρο Νοτίου Αιγαίου
LIFO NEWSROOM
Euro 2024: Αγγλία – Ελβετία και Ολλανδία – Τουρκία διεκδικούν τα δύο εισιτήρια για τα ημιτελικά

Αθλητισμός / Euro 2024: Αγγλία – Ελβετία και Ολλανδία – Τουρκία διεκδικούν τα δύο εισιτήρια για τα ημιτελικά

Οι δύο αναμετρήσεις έχουν φαβορί, αφού Αγγλία και Ολλανδία θεωρούνται διεκδικητές του Euro 2024 - Ελβετία και Τουρκία έχουν δείξει ότι δεν είναι τυχαία οι εκπλήξεις της διοργάνωσης
LIFO NEWSROOM