Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και ο Μίλτος Τεντόγλου έχει ένα πράγμα στο μυαλό του. Το χρυσό μετάλλιο. Κι ας λέει ότι είναι λίγο δύσκολο φέτος, επειδή ο τελικός διεξάγεται το πρωί.
Στη διοργάνωση που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, στις 2-5 Μαρτίου, ο Μίλτος Τεντόγλου θα διεκδικήσει το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιό του σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Κάτι που δεν έχει πετύχει άλλος αθλητής του μήκους.
«Ο στόχος μου στην Κωνσταντινούπολη είναι να πάρω το χρυσό μετάλλιο, το οποίο θα είναι λίγο δύσκολο φέτος, γιατί ο προκριματικός και ο τελικός είναι πολύ πρωί. Είναι στις 9:00 (ώρα Τουρκίας) ο προκριματικός και στις 10:00 ο τελικός και δεν είμαι πολύ καλός με τα πρωινά εγώ… αλλά θα το παλέψουμε», δήλωσε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους, μιλώντας στο κανάλι του ΣΕΓΑΣ.
«Μου έχει ξανασυμβεί να είναι το πρωί. Και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν το πρωί, απλά είναι πιο δύσκολα από όσο θα ήταν το απόγευμα, για να σας πω πως θα το πάρω εύκολα. Αν καταφέρω να κερδίσω θα είμαι ο πρώτος στην ιστορία του αγωνίσματος με τρία σερί χρυσά και είναι ο μεγάλος μου στόχος αυτός, θα το προσπαθήσω πολύ», συμπλήρωσε ο Μίλτος Τεντόγλου.
Μίλτος Τεντόγλου: «Πρώτη θέση» περιμένει ο προπονητής του
Όταν ρωτήθηκε τι περιμένει από τον Μίλτο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ο προπονητής του ήταν απόλυτα σαφής. «Πρώτη θέση», απάντησε ο Γιώργος Πομάσκι.
Ο 24χρονος πρωταθλητής του μήκους θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη ως ο κορυφαίος φέτος στον κόσμο στο αγώνισμά του, έχοντας κάνει άλμα στα 8,41 μέτρα.
Η συλλογή μεταλλίων του Μίλτου Τεντόγλου έχει ήδη, πέρα από το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, τέσσερα του ίδιου χρώματος σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (ανοιχτού και κλειστού στίβου) και δύο σε Παγκόσμια (ένα χρυσό και ένα αργυρό). Πώς διατηρεί «ζωντανό» το κίνητρο του αθλητής του ο Γιώργος Πομάσκι;
«Μόνος του βάζει στόχους, κάποια όρια που θέλει να ξεπεράσει, έχει διαβάσει από πριν πόσο είναι το ρεκόρ αγώνα, το ρεκόρ σταδίου, το εθνικό ρεκόρ. Αυτά είναι στοιχεία που αμέσως του φτιάχνουν το κίνητρο», απάντησε.
«Ο προπονητής χωρίς τον αθλητή είναι ένα τίποτα. Εύχομαι όλοι οι προπονητές να έχουν ένα τέτοιο παιδί, να μπορούν όχι μόνο να αποκτήσουν κίνητρα αλλά να σχεδιάσουν το μέλλον ενός παιδιού», συμπλήρωσε.