Η Τζένιφερ Ερμόσο κατέθεσε σε δικαστήριο της Μαδρίτης ότι «δεν ήταν συναινετικό» το φιλί που της έδωσε ο πρώην, πλέον, πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, μετά τον τελικό του Μουντιάλ γυναικών.
Στις 20 Αυγούστου, λίγη ώρα μετά τη νίκη της Ισπανίας επί της Αγγλίας στον τελικό του Μουντιάλ γυναικών, ο Λουίς Ρουμπιάλες έπιασε την Τζένιφερ Ερμόσο από το κεφάλι και τη φίλησε στα χείλη.
Τώρα, δικαστής θα αποφασίσει αν ο Λουίς Ρουμπιάλες θα δικαστεί για σεξουαλική επίθεση και εξαναγκασμό. «Όλα είναι τώρα στα χέρια της δικαιοσύνης, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω», δήλωσε η Τζένιφερ Ερμόσο, έξω από το δικαστήριο.
Η κατάθεση της παίκτριας ποδοσφαίρου στο δικαστήριο διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες. Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, είπε πως το φιλί ήταν «απρόσμενο και ποτέ συναινετικό» και επανέλαβε τα όσα είχε πει στους εισαγγελείς πριν από λίγους μήνες.
Η Τζένιφερ Ερμόσο έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως δεν ήθελε να τη φιλήσει ο Λουίς Ρουμπιάλες. Σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία, το φιλί χωρίς συγκατάθεση αποτελεί μορφή σεξουαλικής επίθεσης.
Ο σάλο για το φιλί στην Ερμόσο και η παραίτηση Ρουμπιάλες
Σάλος προκλήθηκε μετά την κίνηση του Ρουμπιάλες στην τελετή απονομής των μεταλλίων στο Μουντιάλ. Αρχικά, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία έβγαλε ανακοίνωση στην οποία εμφανιζόταν να δηλώνει η Ερμόσο πως το φιλί ήταν συναινετικό. Όμως, η αθλήτρια αποκάλυψε ότι αξιωματούχοι της ομοσπονδίας την πίεσαν για να μπει το όνομά της στην ανακοίνωση.
Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις η ισπανική δικαιοσύνη άνοιξε έρευνα σε βάρος του Ρουμπιάλες, για σεξουαλική επίθεση. Η FIFA τον έπαυσε από τα καθήκοντά του και τελικά ο Ρουμπιάλες αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ακολούθησε τριετής αποκλεισμός του Ρουμπιάλες από το ποδόσφαιρο, με απόφαση της FIFA. Όσο συνεχίζεται η έρευνα, του έχει απαγορευθεί να πλησιάσει την Ερμόσο σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων.
Ο Ρουμπιάλες ισχυρίζεται πως το φιλί είναι συναινετικό. Όμως, η Ερμόσο έχει πει: «Ένιωσα ευάλωτη και ότι δέχθηκα επίθεση. Μια παρορμητική, σεξιστική ενέργεια, χωρίς καμία συναίνεση από πλευράς μου. Για να το πω απλά, δεν με σεβάστηκαν».
Με πληροφορίες από BBC, Guardian
-Εάν είστε επιζώσα βιασμού, σεξουαλικής παρενόχλησης ή trafficking ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]