Άλλαξε πάλι η πρόβλεψη για το πότε θα πέσει στη Γη ο κινεζικός δορυφόρος Tiangong 1

Άλλαξε πάλι η πρόβλεψη για το πότε θα πέσει στη Γη ο κινεζικός δορυφόρος Tiangong 1 Facebook Twitter
1

Ο κινεζικός διαστημικός σταθμός Tiangong-1 θα εισέλθει στη γήινη ατμόσφαιρα κάποια στιγμή τη Δευτέρα, δήλωσε η διαστημική υπηρεσία της χώρας, μεταθέτοντας λίγο πιο πίσω την ημερομηνία.

Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη με σιγουριά πού μπορεί να πέσει στο έδαφος, αν και πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι μεγάλο μέρος του σταθμού θα καεί κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα. Το Πεκίνο δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι απίθανο τα μεγάλα κομμάτια να φτάσουν στο έδαφος.

Η ομάδα των διαστημικών συντριμμιών στην ESA έχει προσαρμόσει την πρόβλεψη επανεισόδου τις τελευταίες 24 ώρες ώστε να λάβει υπόψη τις συνθήκες χαμηλής ηλιακής δραστηριότητας.

Τα νέα δεδομένα που ελήφθησαν τη νύχτα έδωσαν περαιτέρω επιβεβαίωση ότι το χρονικό πλαίσιο μεταφέρεται αργότερα μετά την 1η Απριλίου.

Η ομάδα προβλέπει τώρα πως το πιθανότερο είναι να «υποδεχτούμε» τον Tiangong-1 αργά μετά τα μεσάνυχτα την Κυριακή ή ή νωρίς το πρωί της Δευτέρα. Αλλά και πάλι είναι ένα δεδομένο που θα μεταβληθεί μέσα στη μέρα

Οι προβλέψεις παρουσιάζουν αλλαγές λόγω της ηλιακής δραστηριότητας και όπως αναφέρουν οι επιστήμονες αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους είναι τόσο δύσκολο να γίνουν με ακρίβεια έστω και ώρες πριν ο δορυφόρος φτάσει στη Γη.

Ο Tiangong-1 εκτοξεύθηκε το 2011 και σχεδιαζόταν να τεθεί εκτός λειτουργίας με πιο προγραμματισμένο τρόπο.

Η πρόθεση ήταν να χρησιμοποιηθούν οι προωθητήρες του σταθμού για να οδηγηθεί προς μία απομακρυσμένη ζώνη πάνω από τον Νότιο Ωκεανό. Όμως η επικοινωνία χάθηκε απότομα το 2016 και πλέον η πτώση του είναι ανεξέλεγκτη.

Δεκατρείς διαστημικές υπηρεσίες, υπό την ηγεσία της ESA, παρακολουθούν την πορεία του Tiangong και μελετούν τη συμπεριφορά του καθώς πλησιάζει στην ατμόσφαιρα της Γης.

 

Αυτό που μπορεί να ειπωθεί με ακρίβεια είναι, ότι oι περιοχές με την μεγαλύτερη πιθανότητα να δεχτούν συντρίμμια του Tiangong-1 βρίσκονται στη ζώνη με γεωγραφικά πλάτη από 43 μοίρες βόρεια έως 43 μοίρες νότια του Iσημερινού.

Αυτό περιλαμβάνει και μια περιοχή από τη Μεσόγειο και την Ελλάδα.

Αλλά και πάλι όλοι επιμένουν πως δεν πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Άλλαξε πάλι η πρόβλεψη για το πότε θα πέσει στη Γη ο κινεζικός δορυφόρος Tiangong 1 Facebook Twitter
Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τοξικά βαρέα μέταλλα μολύνουν το 1/6 της παγκόσμιας γεωργικής γης – Κίνδυνος για 1,4 δισ. ανθρώπους

Τech & Science / Τοξικά βαρέα μέταλλα μολύνουν το 1/6 της παγκόσμιας γεωργικής γης – Κίνδυνος για 1,4 δισ. ανθρώπους

Μία νέα παγκόσμια μελέτη αποκαλύπτει ότι το 1/6 της καλλιεργήσιμης γης έχει μολυνθεί από βαρέα μέταλλα, απειλώντας την υγεία 1,4 δισ. ανθρώπων - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο και πώς επηρεάζεται η τροφική αλυσίδα
LIFO NEWSROOM
Η δίαιτα του Κιλιμάντζαρο: Η παράδοση της Τανζανίας σπάει τα στερεότυπα για την υγιεινή διατροφή

Τech & Science / Η δίαιτα του Κιλιμάντζαρο: Η παράδοση της Τανζανίας σπάει τα στερεότυπα για την υγιεινή διατροφή

Η δίαιτα του όρους Κιλιμάντζαρο με φυτικά τρόφιμα όπως μπανάνα, κασάβα και ποτό mbege μειώνει δείκτες φλεγμονής και ενισχύει την υγεία, σύμφωνα με έρευνα στο Nature Medicine.
LIFO NEWSROOM
Ανακαλύφθηκε πλανήτης τύπου «Τατουίν» που ενδέχεται να περιφέρεται γύρω από δύο «αποτυχημένα» άστρα

Τech & Science / Ανακαλύφθηκε πλανήτης τύπου «Τατουίν» που ενδέχεται να περιφέρεται γύρω από δύο «αποτυχημένα» άστρα

Ο πλανήτης αυτός βρίσκεται σε απόσταση περίπου 120 ετών φωτός από τη Γη και φέρεται να ακολουθεί μια ασυνήθιστη τροχιά, κινούμενος κάθετα γύρω από το δυαδικό σύστημα των καφέ νάνων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια