ΕΕ: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Moderna για τη βρογχιολίτιδα

ΕΕ: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Moderna για τη βρογχιολίτιδα Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Ακολουθώντας το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ευρωπαϊκή Ένωση την Παρασκευή ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna κατά του κύριου ιού που προκαλεί βρογχιολίτιδα. 

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη διάθεση στην αγορά του mRESVIA, ενός εμβολίου (που έχει παραχθεί με τη μεθοδολογία) mRNA κατά του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV)», δήλωσε σε ανακοίνωση η Moderna, η αμερικανική εταιρία που έγινε γνωστή για τον εμβόλιό της κατά της Covid και ειδικεύεται στον αγγελιοφόρο RNA (mRNA). 

Το εμβόλιο της Moderna, που προορίζεται για τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 60 ετών, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά θεραπειών που πρόσφατα εμφανίστηκαν για να προλαμβάνουν τα βρέφη και τους ηλικιωμένους από τις συνέπειες μιας λοίμωξης από RSV, ιός στον οποίο οφείλεται η ευρεία πλειονότητα των μορφών βρογχιολίτιδας. 

Ορισμένες από τις θεραπείες αυτές, όπως το συνθετικό αντίσωμα Beyfortus της Sanofi, προορίζονται για τα βρέφη, στα οποία η βρογχιολίτιδα προκαλεί κάθε χειμώνα μεγάλες επιδημίες. Άλλες θεραπείες, όπως το εμβόλιο Arexvy της GSK και αυτό της Moderna, στοχεύουν τους ηλικιωμένους στους οποίους οι κίνδυνοι του RSV είναι λιγότερο γνωστοί καθώς μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές μερικές φορές θανατηφόρες. 

Μια τέταρτη προληπτική θεραπεία, το Abrysvo της Pfizer, προορίζεται για δύο κατηγορίες: τα πολύ μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους. 

Η απόφαση της ΕΕ, που λαμβάνεται μετά τη θετική γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), ανοίγει τον δρόμο για εγκρίσεις από τις υγειονομικές αρχές των κρατών μελών. 

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του προϊόντος της Moderna, είναι το πρώτο εμβόλιο με αγγελιοφόρο RNA που εγκρίνεται από την ΕΕ, εκτός αυτού της Covid. Η πανδημία, κατά την οποία εφαρμόστηκε αυτή η καινοτόμα τεχνική, επέτρεψε την ανάπτυξη εμβολίων πολύ αποτελεσματικών κατά της Covid - αυτά της Moderna και της Pfizer/BioNTech. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ