Επιστροφή στο μέλλον! Από 2 Ιουλίου στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Επιστροφή στο μέλλον! Από 2 Ιουλίου στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου Facebook Twitter
0

Το Πλανητάριο είναι έτοιμο να υποδεχτεί ξανά το κοινό του τηρώντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας.

Μετά από τους μακροχρόνιους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία, ο εντυπωσιακός θόλος του Ιδρύματος Ευγενίδου ανοίγει και πάλι τις πύλες του με τρεις προβολές ειδικά για τους μικρούς θεατές, δύο προβολές αφιερωμένες στους λάτρεις των δεινοσαύρων και οκτώ προβολές γεμάτες Σύμπαν.

  • Ποιος είναι ο μυστηριώδης κύριος Τιλτ;
  • Τι είναι το Polaris;
  • Ποια είναι η Lucia;
  • Πώς έμοιαζαν στ’ αλήθεια οι Δεινόσαυροι της Ανταρκτικής;
  • Πώς επήλθε ο Θάνατος των Δεινοσαύρων;
  • Πώς συνδέεται…. Το Περιβάλλον κι εγώ;
  • Ποιοι είναι οι εντυπωσιακοί «Ταξιδευτές» του Ηλιακού Συστήματος;
  • Ποιος είναι ο κόκκινος πλανήτης;
  • Υπάρχει ζωή στο Σύμπαν;
  • Έχει ο άνθρωπος «μέλλον» στο Διάστημα;
  • Ποιο είναι το Κέντρο του Κόσμου;
  • Πώς σχετίζονται οι Διαστημικές καταιγίδες με το Βόρειο Σέλας;
  • Υπάρχουν παράξενοι κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα;

Πολλά τα ερωτήματα κι όλα αναζητούν απαντήσεις στις ισάριθμες πλανηταριακές προβολές του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, που αυτό τον Ιούλιο επανέρχεται δυναμικά και προτείνει σε μικρούς και μεγάλους να κάνουν μία ταχύτατη «Επιστροφή στο μέλλον».

Info

Τα μέτρα Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου και καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψής σας. Η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι υποχρεωτική για την συμμετοχή σας στα προγράμματα.

Υποχρεωτική είναι η δημιουργία κενού χώρου/κενής θέσης ανά δύο (2) καθήμενους, κατά τρόπο ώστε η πληρότητα να μην υπερβαίνει το 50%. Υποχρεωτική είναι η  επίδειξη κατά την είσοδο: [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού ή [β] βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 με την μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με την λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός εβδομήντα δύο ωρών (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα προβολής είτε ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα προβολής είτε αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα προβολής.

Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με την μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ενώ διάγνωση με self-test αποδεικνύεται με την επίδειξη βεβαίωσης «COVID-19: Δήλωση αποτελέσματος self-test/Self test declaration» ηλεκτρονικά καταχωρισμένης ή χειρόγραφής: (https://self-testing.gov.gr/covid19-self-test-print.pdf) ή  [γ] πιστοποιητικού νόσησης που έχει ισχύ για χρονικό διάστημα από δύο (2) έως εννέα (9) μήνες μετά τη νόσηση, το οποίο εκδίδεται με την παρέλευση τριάντα (30) ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο.

Υποχρεωτική είναι η τοποθέτηση ατόμων που προσέρχονται μαζί στις δύο (2) θέσεις καθήμενων μεταξύ των οποίων δεν μεσολαβεί κενός χώρος/κενή θέση, καθώς και η ταξιθεσία για την τοποθέτηση των θεατών στις θέσεις τους Απαγορεύεται το διάλειμμα κατά την προβολή.

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου προβολής: Για το  Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο: 139 άτομα. Κατά την προσέλευση των επισκεπτών πραγματοποιείται ανέπαφη θερμομέτρηση.

Οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν την επιβαλλόμενη απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλον και πρέπει να φροντίζουν την υγιεινή των χεριών τους.

Υγρό αντισηπτικό χεριών διατίθεται στους χώρους του Ιδρύματος.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Parker Solar Probe της NASA πλησιάζει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τον Ήλιο

Τech & Science / Το Parker Solar Probe της NASA πλησιάζει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τον Ήλιο

Το Parker Solar Probe είναι το πρώτο διαστημόπλοιο που εισέρχεται στην εξωτερική ατμόσφαιρα του Ήλιου, γνωστή ως κορώνα, και θα επιστρέψει δεδομένα από περιοχές που μέχρι τώρα δεν έχουν εξερευνηθεί
LIFO NEWSROOM
Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM