Το Facebook απλοποιεί τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και δεν ζητάει κινητό

Το Facebook απλοποιεί τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και δεν ζητάει κινητό Facebook Twitter
0

Σύντομα θα έχετε περισσότερες επιλογές για να παραμείνετε ασφαλείς στο Facebook και πλέον το κοινωνικό δίκτυο δεν θα απαιτεί τον αριθμό του κινητού σας για τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Το Facebook απλοποιεί τη διαδικασία επαλήθευσης δύο παραγόντων στην πλατφόρμα του, έτσι ώστε να μη χρειάζεται πλέον να δίνετε στην εταιρεία τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου σας μόνο για να επιφέρει πρόσθετη ασφάλεια στη συσκευή σας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι προσθέτει την υποστήριξη για εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας από προϊόντα τρίτων, όπως το Duo Security και το Google Authenticator, ενώ παράλληλα απλοποιεί τη διαδικασία εγκατάστασης για να διευκολύνει την λειτουργία και την κίνηση με αυτό.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι μια στρατηγική ασφαλείας αρκετά ευρέως υποστηριζόμενη από πολλές υπηρεσίες, η οποία προσθέτει μια ακόμη γραμμή άμυνας στους χρήστες, ώστε να μην απειλούνται αν τα διαπιστευτήριά της σύνδεσης έχουν πιθανώς παραβιαστεί.

Το Facebook απλοποιεί τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και δεν ζητάει κινητό Facebook Twitter

Το Facebook ξεκίνησε ήσυχα την ενημέρωση τον τελευταίο μήνα και λέει ότι είναι πλέον διαθέσιμο στους περισσότερους χρήστες. Η εταιρεία λέει επίσης ότι έχει βελτιστοποιήσει τη διαδικασία για τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση των χρηστών σε ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας. Η ενημέρωση έρχεται αρκετούς μήνες μετά την κριτική του κοινωνικού δικτύου για τη χρήση τηλεφωνικών αριθμών για τον έλεγχο 2FA, οι οποίοι αργότερα άρχισαν να λαμβάνουν μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, ένα πρόβλημα το οποίο έγινε δεκτό από το Facebook ότι επρόκειτο για σφάλμα.

Το SMS δεν θεωρείται γενικά η πιο ασφαλής μέθοδος για το 2FA, αφού είναι δυνατό για τους χάκερ να πάρουν τον έλεγχο μιας κάρτας SIM και να μεταφέρουν τα δεδομένα της σε νέο τηλέφωνο μέσω μιας διαδικασίας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αρχιτεκτονική των κοινωνικών δικτύων. Αντίθετα, η χρήση συσκευών ελέγχου ταυτότητας με βάση το υλικό ή εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών θεωρείται πλέον περισσότερο σίγουρη και ασφαλής.

Για να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, επισκεφτείτε τη διεύθυνση facebook.com/settings και κάντε κλικ στην καρτέλα «Ασφάλεια και σύνδεση» (Security and Login).

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM