Γερμανοί επιστήμονες κατάφεραν να "τηλεμεταφέρουν" αντικείμενα

Γερμανοί επιστήμονες κατάφεραν να "τηλεμεταφέρουν" αντικείμενα Facebook Twitter
Σκηνή τηλεμεταφοράς, από τη σειρά Star Trek
9

Μπορεί ακόμα να μην έχει εφευρεθεί η τηλεμεταφορά όπως την είχαν φανταστεί οι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας ή με τον τρόπο που απεικονίστηκε στο Star Trek, δηλαδή μέσω εξαΰλωσης και επανασύνθεσης ενός αντικειμένου ή προσώπου σε απόσταση, αλλά μια ομάδα Γερμανών επιστημόνων κατάφερε να στείλει ένα αντικείμενο σε απόσταση ακολουθώντας μια διαφορετική μέθοδο.

Μέσω ενός συστήματος, που το ονόμασαν "Scotty", προς τιμήν του μηχανικού του Star Trek που αναλάμβανε την τηλεμεταφορά του πληρώματος, οι Γερμανοί επιστήμονες του ινστιτούτου Hasso Plattner Institute του Potsdam, κατάφεραν να σκανάρουν ένα αντικείμενο και να το μεταδώσουν του μέσω κρυπτογραφημένης WiFi ασύνδεσης, σε έναν 3D εκτυπωτή που βροισκόταν σε απομακρυσμένη τοποθεσία, ο οποίος ανέλαβε την εκτύπωσή του. 

"Σας επιδεικνύουμε μια αυτόνομη συσκευή που επιτρέπει την μεταφορά ενός άψυχου αντικειμένου, σε απόσταση" αναφέρει η εξαμελής ομάδα στην παρουσίαση της μελέτη της στο Πανεπιστήμιο του Stanford, και προσθέτει "Οι χρήστες τοποθετούν ένα αντικείμενο στο θάλαμο αποστολής, εισάγουν μια διεύθυνση του θαλάμου παραλαβής και μετά πατούν το κουμπί της μεταφοράς". 

 

Ο Guardian αναφέρει ότι η εν λόγω εφεύρεση μπορεί να βρεί εφαρμογή στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα παραγγέλνουν ένα αντικείμενο μέσω του site και θα το 'παραλαμβάνουν' από τον τρισδιάστατο εκτυπωτή τους, με ασφάλεια.

Δείτε την διαδικασία της "τηλεμεταφοράς" μέσω 3D printing της επιστημονικής ομάδας, στο video που ακολουθεί:

Τech & Science
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM