Τον βραβευμένο με Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών Sir W. Arthur Lewis, τιμά σήμερα με doodle η Google.
Η ακαδημία απένειμε σαν σήμερα, το 1979, το Νόμπελ στον κορυφαίο επιστήμονα για την πρωτοποριακή εργασία του αναφορικά με τη μοντελοποίηση των οικονομικών δυνάμεων, που επηρεάζουν τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Ο διάσημος οικονομολόγος γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 1915 και πέθανε στις 15 Ιουνίου 1991.
Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας έγινε ευρύτερα γνωστός για τη σημαντική συμβολή του στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης και των μοντέλων που βοηθούν στην ενίσχυση της οικονομίας.
Οι απόψεις του είχαν μεγάλη απήχηση σε αρκετές πρώην αποικίες, οι οποίες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν ξεκινήσει τον αγώνα για την ανεξαρτησία τους από τα ευρωπαϊκά κράτη.
Ο Sir William Arthur Lewis αποτέλεσε οικονομικό σύμβουλο σε χώρες της Αφρικής και της Καραϊβικής, όπως Νιγηρία, Γκάνα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Τζαμάικα και Μπαρμπάντος.
Γεννήθηκε στην Αγία Λουκία, την υπερπόντια βρετανική αποικία στις Μικρές Αντίλλες στο ανατολικό τμήμα της Καραϊβικής.
Μετά το σχολείο αποφάσισε να σπουδάσει οικονομικά. Ήταν ο πρώτος μαύρος που σπούδασε στο φημισμένο οικονομικό πανεπιστήμιο LSE, στο οποίο πήγε με υποτροφία σε ηλικία 18 ετών.
Μεγάλωσε με τη μητέρα του, καθώς έχασε τον πατέρα του όταν ήταν 7 ετών. Ήταν το τέταρτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας. Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο LSE, εργάστηκε εκεί μέχρι το 1948.
Τότε εκλέχθηκε στη θέση του λέκτορα στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ όπου μετακόμισε με την οικογένειά του. Έναν χρόνο νωρίτερα, το 1947, είχε παντρευτεί την Γκλάντις Τζέικομπς με την οποία απέκτησε δύο κόρες. Στο Μάντσεστερ δίδαξε μέχρι το 1957.
Το 1963 αρχίζει να διδάσκει οικονομικά στο Πρίνστον στις ΗΠΑ. Παρέμεινε εκεί για δύο δεκαετίες μέχρι τη σύνταξη το 1983. Ο τίτλος του Sir τού απονεμήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Το Νόμπελ Οικονομίας του 1979 το μοιράστηκε με τον Θίοντορ Σουτλς.
Η πρώτη του επιλογή μετά το σχολείο ήταν να γίνει μηχανικός αλλά όταν συνειδητοποίησε ότι οι τοπικές κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις στις βρετανικές αποικίες δεν δέχονταν να προσλάβουν μαύρους, στράφηκε στα οικονομικά.