H μόδα των deepfake βίντεο με διάσημες σταρ του Χόλιγουντ συνεχίζεται αλλά το Gfycat άρχισε να τα διαγράφει

H μόδα των deepfake βίντεο με διάσημες σταρ του Χόλιγουντ συνεχίζεται αλλά το Gfycat άρχισε να τα διαγράφει Facebook Twitter
Το πρόσωπο της Daisy Ridley έχει αντικαταστήσει μέσω ψηφιακής επεξεργασίας εκείνο της αληθινής πρωταγωνίστριας της πορνοταινίας, μέσω της εφαρμογής FakeApp.
0

Βίντεο και gif πορνογραφικού περιεχομένου, στα οποία, μέσω ενός ειδικού λογισμικού, έχουν αντικατασταθεί τα πραγματικά πρόσωπα των πρωταγωνιστών με διάσημες ηθοποιούς και celebrities άρχισαν να αφαιρούνται από την πλατφόρμα που φιλοξενεί τα περισσότερα από αυτά.

Στο παρελθόν, η γνωστή πλατφόρμα Gfycat, έχει δηλώσει πως θεωρεί ότι τα εν λόγω «πειραγμένα» βίντεο «απαράδεκτα».

Tέτοια βίντεο δημιουργούνται ολοένα και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα χάρη σ΄ένα δωρεάν λογισμικού που καθιστά τη διαδικασία σχετικώς εύκολη.

Σύμφωνα με τον δημιουργό του, το FakeApp, όπως αποκαλείται, έχει ήδη περισσότερα από 100.000 downloads.

Το λογισμικό χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο προκειμένου να δημιουργήσει μία ψηφιακή εικόνα του προσώπου που επιλέγει ο χρήστης.

Για να γίνει αυτό, το Fake App επεξεργάζεται εκατοντάδες φωτογραφίες του συγκεκριμένου διάσημου προσώπου καθώς και το βίντεο μέσα στο οποίο θα γίνει η αντικατάσταση. 

Τα αποτελέσματα, γνωστά και ως «deepfakes», διαφέρουν ως προς την ποιότητα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, ειδικά όταν τα δύο πρόσωπα έχουν κάπως παρόμοια χαρακτηριστικά και δομή, το αποτέλεσμα μπορεί να αποδειχθεί αρκετά πειστικό.

Ορισμένοι έχουν χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αυτή για να δημιουργήσουν και χιουμοριστικά κλιπάκια αλλά η χρήση τους αφορά κυρίως βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου με την ακούσια συμμετοχή διάσημων ηθοποιών και τραγουδιστριών όπως η Έμμα Γουάτσον, η Τέιλορ Σουίφτ, η Αριάνα Γκράντε, η Γκαλ Γκαντότ και η Ντέιζι Ρίντλεϊ (Star Wars).

H μόδα των deepfake βίντεο με διάσημες σταρ του Χόλιγουντ συνεχίζεται αλλά το Gfycat άρχισε να τα διαγράφει Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από πορνογραφικό βίντεο, που φιλοξενείται στην σελίδα SendVids, και δείχνει το πρόσωπο της Gal Gadot στο σώμα μιας πορνοστάρ.

Πολλοί από τους δημιουργούς ανεβάζουν τα βίντεο τους στο Gfycat και στη συνέχεια τα μοιράζουν στα social media, στο Reddit ή και αλλού.

Το Gfycat επιτρέπει το περιεχόμενο για ενηλίκους, ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα άρχισε να διαγράφει ορισμένα από αυτά τα βίντεο όπως έγραψε πρώτο το «Motherboard».

«Οι όροι χρήσεις μας επιτρέπουν να αφαιρούμε περιεχόμενο που βρίσκουμε απαράδεκτο. Αυτή τη στιγμή αφαιρούμε ενεργά το περιεχόμενο αυτό», ανέφερε η πλατφόρμα σε ανακοίνωσή της.

Το Reddit δεν έχει ακόμη σχολιάσει το συγκεκριμένο ζήτημα. Συνεχίζει να παρέχει πρόσβαση σε βιντεάκια που το Gfycat δεν έχει ακόμη διαγράψει, καθώς επίσης και σε deepfake βίντεο που αναρτώνται από αλλού.

H μόδα των deepfake βίντεο με διάσημες σταρ του Χόλιγουντ συνεχίζεται αλλά το Gfycat άρχισε να τα διαγράφει Facebook Twitter
Η Έμμα Γουάτσον σε στιγμιότυπο από deepfake βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Η πολιτική που ακολουθεί ως προς το περιεχόμενό του απαγορεύει την ανάρτηση πορνογραφικού υλικού από μη συναινετικά μέρη.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα αναγνωρίσει τα deepfakes ως τέτοια, καθώς ζητά από τα ίδια τα εμπλεκόμενα άτομα να προβούν σε καταγγελία.

Προς το παρόν, δεν είναι ξεκάθαρο αν η επικόλληση ενός προσώπου στο γυμνό σώμα ενός άλλου είναι κατ ουσίαν παράνομη, αν και εμπίπτει στα ποινικά αδικήματα της δυσφήμησης και της παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων.

H μόδα των deepfake βίντεο με διάσημες σταρ του Χόλιγουντ συνεχίζεται αλλά το Gfycat άρχισε να τα διαγράφει Facebook Twitter
Το FakeApp έχει περισσότερα από 100.000 downloads.

Με πληροφορίες από BBC και The Verge

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Τα φάρμακα «μπλοκμπάστερ» για την απώλεια βάρους αποκαλύπτουν όσα ακόμη δεν κατανοούμε για την παχυσαρκία

Τech & Science / Η παχυσαρκία είναι ασθένεια: Τι δείχνει πολυετής έρευνα στα νέα φάρμακα για την απώλεια βάρους

Πώς λειτουργούν τα GLP-1 φάρμακα - Η αμφιλεγόμενη χρήση, οι παρενέργειες, το υψηλό κόστος και η διαπίστωση πως οι περισσότεροι σταματούν έπειτα από 12 εβδομάδες
LIFO NEWSROOM