Η μικρότερη κεραία για smartphones στον κόσμο είναι γεγονός

Η μικρότερη κεραία για smartphones στον κόσμο είναι γεγονός Facebook Twitter
0

Η ερευνητική ομάδα της σκωτσέζικης Sofant Technologies, υπόσχεται να βάλει τέλος στο «κακό σήμα», καθώς ύστερα από εφτά χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, παρουσίασε τη μικρότερη κεραία στον κόσμο, η οποία θα υποστηρίζεται από τα μελλοντικά smartphones και tablets. Σύμφωνα με το TechWeek η απόδοση του νέου προϊόντος στα δίκτυα τέταρτης γενιάς 4G LTE χαρακτηρίζεται ως εξαιρετική.

H λειτουργία του «έξυπνου συστήματος», βασίζεται σε μία ηλεκτρομηχανική μονάδα (RF-MEMS), η οποία κατευθύνει μία κεραία με τη χρήση ειδικού λογισμικού που ανέπτυξε η εταιρεία. Με αυτό τον τρόπο η ισχύς του σήματος διατηρείται σε υψηλά επίπεδα ενώ η αυτονομία της μπαταρίας είναι μεγαλύτερη.

Η μικρότερη κεραία για smartphones στον κόσμο είναι γεγονός Facebook Twitter


Σύμφωνα με τον CEO της Sofant, Sergio Tansini, «ο σχεδιασμός της κεραίας δεν ακολούθησε σε εξέλιξη τους υπόλοιπους τομείς της τεχνολογίας των smartphones. Τα νέα πρωτόκολλα επικοινωνίας, όπως LTE και 4G, έφεραν μαζί τους μεγαλύτερες απαιτήσεις για τις σημερινές κεραίες, με επιπτώσεις στην απόδοση των smartphones και την εμπειρία που βιώνει ο χρήστης».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες smartphones και tablets και δεν αποκλείεται να δούμε τα πρώτα δείγματα σε πέντε μήνες.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM