Ιπτάμενο ρομπότ-ναυαγοσώστης

Ιπτάμενο ρομπότ-ναυαγοσώστης Facebook Twitter
0

Μια ομάδα Ιρανών επιστημόνων από το RTS Lab στην Τεχεράνη έχει αναπτύξει ένα πρωτότυπο αεριωθούμενο ρομπότ με αποστολή τη διάσωση στον ωκεανό. Το Pars είναι ένα ρομπότ με τέσσερις έλικες το οποίο θα μπορεί να απογειωθεί είτε από το έδαφος είτε από το κατάστρωμα ενός σκάφους και θα σπεύδει σε βοήθεια ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κίνδυνο πνιγμού ή οποιαδήποτε άλλη δυσκολία στο νερό.

Το πρωτότυπο φέρει μόνο ένα σωσίβιο αλλά η ομάδα δουλεύει για την ενσωμάτωση σε αυτό μέχρι και 15 σωσιβίων που θα φουσκώνουν αυτόματα. Θα χρησιμοποιεί σύστημα GPS, κάμερες καταγραφής και συστήματα επεξεργασίας του ήχου και της εικόνας που θα λαμβάνει. Στο «οπλοστάσιό» του θα διαθέτει επίσης προβολέα LED, γυροσκόπιο, βαρόμετρο και πυξίδα, αλλά και θερμική κάμερα για καλύτερο εντοπισμό των σωμάτων. Το Pars επαναφορτίζεται σε μια πλατφόρμα μέσα στη θάλασσα, με τη χρήση ηλιακών συλλεκτών, απ' όπου θα έχει τη δυνατότητα επικοινωνίας με δορυφόρο.

Η ομάδα ξεκίνησε τη δημιουργία του ρομπότ σαν απάντηση στους μεγάλους αριθμούς πνιγμών που σημειώθηκαν στη θάλασσα της Κασπίας και έχουν φτάσει τους 1,100 τα τελευταία 8 χρόνια, με στόχο να σωθούν περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

Ιπτάμενο ρομπότ-ναυαγοσώστης Facebook Twitter
Ιπτάμενο ρομπότ-ναυαγοσώστης Facebook Twitter
Ιπτάμενο ρομπότ-ναυαγοσώστης Facebook Twitter
Ιπτάμενο ρομπότ-ναυαγοσώστης Facebook Twitter
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ