Κέιτι Πέρι: Οι deepfake φωτογραφίες της από το Met Gala

Κέιτι Πέρι: Οι ΑΙ φωτογραφίες της από το Met Gala Facebook Twitter
Η φωτογραφία της Κέιτι Πέρι που δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη, φωτ.: Instagram
0

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν AI φωτογραφίες της Κέιτι Πέρι από το Met Gala, ενώ ακόμα και η μητέρα της «έπεσε στην παγίδα». 

Η Κέιτι Πέρι έγινε viral το βράδυ της Δευτέρας κατά τη διάρκεια του Met Gala, λόγω φωτογραφιών που την έδειχναν να φοράει ένα ογκώδες φλοράλ φόρεμα.  

Μέσα σε λίγες ώρες, ωστόσο, η Κέιτι Πέρι επιβεβαίωσε ότι δεν ήταν παρούσα και κατηγόρησε την τεχνητή νοημοσύνη για την παρεξήγηση. 

«Δεν μπορούσα να πάω στο Met, έπρεπε να δουλέψω», δήλωσε η Κέιτι Πέρι στους 207 εκατομμύρια ακόλουθούς της στο Instagram δημοσιεύοντας μια σειρά εικόνων που περιλάμβαναν δύο ψεύτικες φωτογραφίες στο κόκκινο χαλί του Met Gala.  

Μια τρίτη εικόνα που ανέβασε η τραγουδίστρια έδειχνε ένα μήνυμα που έλαβε από τη μητέρα της, Μέρι Πέρι, η οποία έγραψε: «Τι υπέροχο φόρεμα, μοιάζεις με το Rose Parade», με την Κέιτι Πέρι να της απαντά: «LOL μαμά, το AI σου την έφερε και εσένα, ΠΡΟΣΟΧΗ». 

Ο φετινός ενδυματολογικός κώδικας είναι εμπνευσμένος από το βιβλίο του J.G. Ballard «Ο κήπος του χρόνου» του 1962, το οποίο αφηγείται την ιστορία ενός κόμη και μιας κόμισσας που ζουν σε μια βίλα με θέα έναν εξαιρετικό κήπο, στον οποίο εισβάλλει πλήθος κόσμου. 

Απηχώντας τις απεικονίσεις του βιβλίου, ο ενδυματολογικός κώδικας αφορά τη «φευγαλέα ομορφιά», σύμφωνα με τη Vogue. Το δημοσίευμα επισημαίνει επίσης τα «μελαγχολικά μικρά λουλούδια» ως αναφορά. 

Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Τα φάρμακα «μπλοκμπάστερ» για την απώλεια βάρους αποκαλύπτουν όσα ακόμη δεν κατανοούμε για την παχυσαρκία

Τech & Science / Η παχυσαρκία είναι ασθένεια: Τι δείχνει πολυετής έρευνα στα νέα φάρμακα για την απώλεια βάρους

Πώς λειτουργούν τα GLP-1 φάρμακα - Η αμφιλεγόμενη χρήση, οι παρενέργειες, το υψηλό κόστος και η διαπίστωση πως οι περισσότεροι σταματούν έπειτα από 12 εβδομάδες
LIFO NEWSROOM