Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο τα πρώτα αποτελέσματα για το εμβόλιο του Ινστιτούτου Παστέρ

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο τα πρώτα αποτελέσματα για το εμβόλιο του Ινστιτούτου Παστέρ Facebook Twitter
0

Το Ινστιτούτο Παστέρ εργάζεται επί τριών προγραμμάτων εμβολίων για την Covid-19. Το πιο προχωρημένο από αυτά, βασισμένο στην τροποποίηση εμβολίου κατά της ιλαράς, θα δώσει τα πρώτα του αποτελέσματα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την συντονίστρια των προγραμμάτων εμβολίων Christiane Gerke.

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των κλινικών δοκιμών για το τροποποιημένο εμβόλιο κατά της ιλαράς;

 

«Οι ρυθμιστικές άδειες για την έναρξη των κλινικών δοκιμών αναμένονται τον Ιούλιο. Οι κλινικές δοκιμές θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την χορήγηση των αδειών αυτών. Τα πρώτα αποτελέσματα της φάσης Ι αναμένονται στο τέλος του Οκτωβρίου. Οι φάσεις ΙΙ και ΙΙΙ αναμένονται στις αρχές του Δεκεμβρίου», απαντά η Christiane Gerke.

Εν μέσω της επιδημίας Covid-19, οι κλινικές δοκιμές της φάσης ΙΙ και ΙΙΙ, με κύριο αντικείμενο τον προσδιορισμό της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε καμπάνια στοχευμένου εμβολιασμού;

 

«Οχι αυτομάτως. Αλλά από την στιγμή που θα υπάρξουν επαρκή στοιχεία για την ποιότητα, την ασφάλεια, την ανοσογονικότητα και τις επιδόσεις του εμβολίου, μπορεί να ζητηθεί εξουσιοδότηση για επείγουσα χρήση του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αυτό θα επιτρέψει την χρήση προϊόντων που δεν έχουν ακόμη λάβει άδεια. Πρέπει επίσης να ληφθεί υπ΄όψιν ότι θα πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για την παραγωγή του εμβολίου σε μεγάλη κλίμακα ώστε να παρασκευασθούν εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις».

Ποια τμήματα του πληθυσμού θα αφορούν κατά προτεραιότητα οι εκστρατείες εμβολιασμού;

 

«Αυτό θα εξαρτηθεί από τις επιδόσεις του εμβολίου στις φάσεις ΙΙ και ΙΙΙ στις διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες, καθώς και από τον αριθμό των δόσεων που θα είναι διαθέσιμες, την εξέλιξη της επιδημίας, από τον βαθμό κατανόησης εκ μέρους μας των μηχανισμών διαφοροποίησης της σοβαρότητας της νόσου. Αυτά θα τα ξέρουμε τους επόμενους μήνες», απαντά η συντονίστρια των προγραμμάτων εμβολίων του Ινστιτούτου Παστέρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM