Μπιλ Γκέιτς: «Τρελές» οι θεωρίες συνωμοσίας για μένα

Μπιλ Γκέιτς Έλον Μασκ: «Στις μέρες του το Twitter μπορεί να γίνει χειρότερο» - Τι είπε για τις θεωρίες συνωμοσίας Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης όπου μίλησε για τις θεωρίες συνωμοσίας, τον Έλον Μασκ, αλλά και για τον Χάρβεϊ Γουάνστιν, έδωσε στο BBC ο Μπιλ Γκέιτς

Ο Μπιλ Γκέιτς ήταν μέχρι πρότινος ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Τίτλο που πλέον κατέχει ο Έλον Μασκ. Οι δύο τους, ωστόσο, έχουν προστριβές και όχι για τον τίτλο του πλουσιότερου. 

Την περασμένη εβδομάδα, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla κατηγόρησε τον Γκέιτς για «σορτάρισμα» κατά της μετοχής της Tesla - τρόπος να κερδίζει κανείς χρήματα στοιχηματίζοντας στην απώλεια αξίας μιας μετοχής. Με αφορμή αυτό, ο Μασκ εξαπέλυσε επίθεση με χαρακτηρισμούς κατά του Γκέιτς. 

«Δεν υπάρχει λόγος να είναι ευγενικός απέναντί μου» σημειώνει ο ιδρυτής της Microsoft. 

Μάλιστα, ο Μασκ υποστήριξε πως το σόρτινγκ στην Τέσλα, μια εταιρεία που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υποτιμά το φιλανθρωπικό έργο του Γκέιτς. 

Ερωτηθείς σχετικώς, ο Γκέιτς απάντησε πως «αυτό δεν έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή. Έχω τρόπους να διαφοροποιούμαι», απορρίπτοντας παράλληλα το ότι το σορτάρισμα στη μετοχή της Τέσλα ήταν περιβαλλοντικά επιζήμιο. 

«Η δημοφιλία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό πώλησης αυτών των αυτοκινήτων. Οπότε, υπάρχει διαφορά μεταξύ της υιοθέτησης ηλεκτρικής κουλτούρας μέσω αυτοκινήτων και εταιρειών που αποκτούν άπειρη αξία» σημείωσε. 

Προσφάτως, ο Μασκ έκανε πρόταση εξαγοράς του Twitter, κάτι που έγινε αποδεκτό από το διοικητικό συμβούλιο του κολοσσού των social media. 

Στην ερώτηση πώς κρίνει αυτή τη συμφωνία, ο Γκέις σημείωσε πως «φαντάζομαι πως είναι πιθανό το Twitter να γίνει χειρότερο. Όμως, μπορεί και να γίνει καλύτερο... Οπότε, θα περιμένω να δω». 

«Τρελαίνομαι με τις θεωρίες συνωμοσίες»

Ο Γκέιτς ενδιαφέρεται για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι μόνο γιατί αυτά αποτελούν το πεδίο κερδοφορίας του, αλλά και γιατί παρακολουθεί τις θεωρίες συνωμοσίας. 

Ως θιασώτης και χρηματοδότης προγραμμάτων εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο, ο Γκέιτς έγινε στόχος πολλών ανά τον κόσμο που ισχυρίζονταν πως μέσω των εμβολίων, τοποθετείται τσιπάκι παρακολούθησης στον οργανισμό τους. Θεωρίες που διακινήθηκαν και απέκτησαν μεγάλη απήχηση μέσω των social media κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

«Σχεδόν γελάς γιατί είναι τόσο τρελό» λέει ο ίδιος για τις θεωρίες συνωμοσίας. «Εννοώ, θέλω πραγματικά να παρακολουθώ ανθρώπους; Ξοδεύω δισεκατομμύρια σε εμβόλια, δεν βγάζω λεφτά από αυτά» προσθέτει. 

Ο ίδιος, μάλιστα, αποκαλύπτει πως τον προπηλακίζουν στο δρόμο από θιασώτες των θεωριών συνωμοσίας. 

«Μόλις προσφάτως ήμουν έξω και κάποιοι άρχισαν να μου φωνάζουν πως τους παρακολουθώ. Κι αυτό είναι απαίσιο» τόνισε. 

«Λάθος οι συναντήσεις μου με τον Επστάιν» 

Αναφερόμενος στο διαζύγιο με την επί 27 χρόνια σύζυγό του, Μελίντα Γκέιτς, ο ίδιος ανέφερε πως «η ζωή είναι πολύ διαφορετική. Τα παιδιά μου έφυγαν από το σπίτι, το τελευταίο πέρυσι για το κολέγιο. Το διαζύγιο ήταν πολύ σκληρό. Ήταν ένας δύσκολος χρόνος». 

Το διαζύγιο βγήκε εν μέσω φημών για εξωσυζυγική σχέση του Γκέιτς, αλλά και τις αμφιλεγόμενες συναντήσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν. 

Ο Γκέιτς χαρακτηρίζει «λάθος» αυτές τις συναντήσεις. 

«Έκανα λάθος που συναντήθηκα με το Τζέφρι Επστάιν. Ξέρετε, ίσως το δικό της (σ.σ της Μελίντα) ένστικτο γι'αυτό να ήταν καλύτερο από το δικό μου. Όποια συνάντηση είχα μαζί του θα μπορούσε να εκληφθεί ως επιδοκιμαστική της διαβολικής συμπεριφοράς του, οπότε ήταν λάθος» σημείωσε. 

Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM