«Μπριζόλες» από 3D εκτυπωτή για τους κρεατοφάγους που σκέφτονται να γίνουν vegan

«Μπριζόλες» από 3D εκτυπωτή για τους κρεατοφάγους που σκέφτονται να γίνουν vegan Facebook Twitter
Αυτή η ζουμερή «μπριζόλα» δεν έχει ίχνος κρέατος
0

H εταιρεία Redefine Meat από το Ισραήλ, παρουσίασε μία σειρά με φυτικά υποκατάστατα κρέατος που, σύμφωνα με την start up, έχουν γεύση, αίσθηση και όψη κρέατος, χάρη στην τεχνολογία εκτύπωσης 3D.

Το νέο προϊόν με το όνομα Alt-Steak -στα ελληνικά «εναλλακτική μπριζόλα» - απευθύνεται στα «εκατοντάδες εκατομμύρια συνειδητοποιημένων κρεατοφάγων» που σκέφτονται να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος για το καλό της υγείας τους και του πλανήτη, όπως λέει η εταιρεία, καθώς και σε όλους όσοι ήδη έχουν περάσει σε χορτοφαγική διατροφή. «Αντί για κρέας, χρησιμοποιούμε τεχνολογία», ο CEO Εshchar Ben Shitrit. 

«Περισσότερα από 50 δισ. κιλά κρέατος καταναλώνονται σε ετήσια βάση παγκοσμίως και η ζήτηση αυξάνεται. Όμως η ανατροφή ζώων και ειδικά αγελάδων, είναι μη βιώσιμη περιβαλλοντικά. Για ένα κιλό μοσχαριού απαιτούνται 20.000 λίτρα νερού και κατά την διαδικασία εκλύονται 22 κιλά αερίων του θερμοκηπίου».

«Μπριζόλες» από 3D εκτυπωτή για τους κρεατοφάγους που σκέφτονται να γίνουν vegan Facebook Twitter
Μοιάζει με κρέας αλλά δεν είναι
«Μπριζόλες» από 3D εκτυπωτή για τους κρεατοφάγους που σκέφτονται να γίνουν vegan Facebook Twitter
Και σε αυτό το πιάτο υπάρχουν μόνο λαχανικά

Η Redefine Meat υποστηρίζει πως επειδή τα προϊόντα της δεν είναι ζωικά είναι φτηνότερα από το πραγματικό κρέας, δεν αυξάνουν την χοληστερίνη και επιβαρύνουν κατά 95% λιγότερο το περιβάλλον. «Η κατανάλωση κρέατος είναι γνωστό ότι έχει αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσουμε είναι να σταματήσουμε να τρώμε κρέας», γράφει στην ιστοσελίδα της η εταιρεία. 

«Ωστόσο αυτό πιο εύκολα το λέει κανείς παρά το κάνει, ειδικά αν δεν μπορεί να ζήσει χωρίς μία ζουμερή μπριζόλα ένα ένα μπέργκερ πού και πού. Για αυτό η αγορά του εναλλακτικού κρέατος γνωρίζει άνθηση. Με τόσες τεχνολογίες που έχουν εφευρεθεί, γίνεται προσπάθεια για παραγωγή «κρέατος» από φυτά, που θα έχει εξίσου καλή γεύση με το πραγματικό, και οι άνθρωποι στρέφουν τις προτιμήσεις τους προς τα φαγητά που είναι φιλικά προς το περιβάλλον».

«Μπριζόλες» από 3D εκτυπωτή για τους κρεατοφάγους που σκέφτονται να γίνουν vegan Facebook Twitter
3D εκτυπωμένα «μπιφτέκια» στο τηγάνι

  

View this post on Instagram

A post shared by Redefine Meat (@redefinemeat) on

«Η βιομηχανία του κρέατος και η χρήση ζώων είναι η πιο ανεπαρκής βιομηχανία του κόσμου. Η ολοένα και αυξανόμενη επιθυμία για κρέας και τα δισεκατομμύρια ζώων που πρέπει να ταΐσουν την πείνα μας, συνοδεύονται από τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος», σημειώνει η Redefine Meat («Επαναπροσδιορίστε το Κρέας»). Ένα δισεκατομμύριο αγελάδες χρειάζονται για να καλύψουν την ζήτηση. Αυτές οι αγελάδες καταναλώνουν περισσότερο πόσιμο νερό από όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη και τρώνε τροφές που θα μπορούσαν να ταΐσουν δισεκατομμύρια ανθρώπων».

«Σε έναν πλανήτη με πολύ λίγες πηγές για να υποστηρίξουν τον αυξανόμενο πληθυσμό, γιατί θα πρέπει να συνεχίσουμε να τρώμε μοσχάρι;» αναρωτιούνται οι ιδρυτές της, που ελπίζουν να λανσάρουν τις τρισδιάστες μπριζόλες από φυτά, το 2021.

 

Πέρυσι, τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούσαν ότι η κλιματική αλλαγή και η διατροφική κρίση απειλούν την βιώσιμη πορεία της ανθρωπότητας, καθώς το είδος μας εκμεταλλεύεται τη γη και το πόσιμο νερό του πλανήτη με «ρυθμό χωρίς προηγούμενο». Κορυφαίοι επιστήμονες προτείνουν την στροφή σε μία κυρίως χορτοφαγική διατροφή χωρίς ιδιαίτερη κατανάλωση κρέατος, που θα αυξήσει παράλληλα την παραγωγικότητα των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, αφού δεν θα χρησιμοποιούνται ως βοσκοτόπια πια. 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Τα φάρμακα «μπλοκμπάστερ» για την απώλεια βάρους αποκαλύπτουν όσα ακόμη δεν κατανοούμε για την παχυσαρκία

Τech & Science / Η παχυσαρκία είναι ασθένεια: Τι δείχνει πολυετής έρευνα στα νέα φάρμακα για την απώλεια βάρους

Πώς λειτουργούν τα GLP-1 φάρμακα - Η αμφιλεγόμενη χρήση, οι παρενέργειες, το υψηλό κόστος και η διαπίστωση πως οι περισσότεροι σταματούν έπειτα από 12 εβδομάδες
LIFO NEWSROOM