Ο Peter Morgan-Scott είναι Βρετανός-Αμερικανός επιστήμονας και ασχολείται κατά βάση με θέματα γύρω από τη ρομποτική. Στόχος της ζωής του είναι να καταφέρει να γίνει cyborg, θέλοντας κατ'αυτόν τον τρόπο να καταπολεμήσει την αρρώστια του και να εγγυηθεί παράλληλα ένα καλύτερο μέλλον σε όποιον το έχει ανάγκη.
Είναι γνωστό ότι στη Silicon Valley όλο και περισσότεροι άνθρωποι ελκύονται από την ιδέα του μετα-ανθρώπου. Οι μέθοδοι, συγχρόνως, για τη μετατροπή του ανθρώπου σε ένα νέο, τεχνολογικό είδος εξακολουθούν να πολλαπλασιάζονται: η επιμήκυνση της ζωής χάρη στη βιοτεχνολογία, η δημιουργία μιας «ψηφιακής αναπαραγωγής» του εγκεφάλου, η ανάρτηση του μυαλού μας στο cloud, η δημιουργία μιας διεπαφής εγκεφάλου-μηχανής για την τηλεπαθητική επικοινωνία με τους υπολογιστές κ.ό.κ.
«Καταλαβαίνω ότι όλο αυτό μπορεί να φαίνεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά μερικά από τα πλέον κορυφαία μυαλά του κόσμου, σε συνεργασία πάντοτε με τους τεχνολογικούς κολοσσούς, εργάζονται προκειμένου να κάνουν αυτήν τη φαντασία πραγματικότητα».
Κάπως έτσι, λοιπόν, και ο Peter Morgan-Scott έχει θέσει ως στόχο του να γίνει «Peter 2.0», δηλαδή το πιο προηγμένο cyborg όλων των εποχών. «Καταλαβαίνω ότι όλο αυτό μπορεί να φαίνεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας», αναφέρει στο blog του, «αλλά μερικά από τα πλέον κορυφαία μυαλά του κόσμου, σε συνεργασία πάντοτε με τους τεχνολογικούς κολοσσούς, εργάζονται προκειμένου να κάνουν αυτήν τη φαντασία πραγματικότητα».
Ένας επιπλέον λόγος, που έχει ωθήσει τον Scott στην παραπάνω απόφαση, οφείλεται στο γεγονός ότι το 2017 διαγνώστηκε με τη νόσο του κινητικού νευρώνα, την ίδια δηλαδή με την οποία είχε διαγνωστεί και ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ. Μάλιστα, το νευρικό του σύστημα σιγά-σιγά χάνει ορισμένες από τις κρίσιμες λειτουργίες του, αλλά και την ικανότητά του να ελέγχει από μόνο του βασικές κινήσεις, «καταδικάζοντάς» τον κατ' αυτόν τον τρόπο σε πλήρη παράλυση.
Εκτός αυτού, δεδομένου ότι ο επιστήμονας δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τόσο εύκολα την προσπάθειά του, προχώρησε ήδη στη διαδικασία του να γίνει cyborg, καθώς στις αρχές του μήνα επέστρεψε στο σπίτι του, αφού πρώτα είχε υποβληθεί σε μια σειρά επεμβάσεων κατά τη διάρκεια του ενός μήνα νοσηλείας του. «Και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή», δηλώνει ο Scott, «καθώς σε ένα-δύο χρόνια οι εφευρέσεις θα είναι πραγματικά επαναστατικές, αν και η τεχνολογία για όλα αυτά υπάρχει ήδη».
Παρόλο που ο επιστήμονας δεν έχει αρκετά χρόνια ζωής ακόμη και μπορεί να μην γίνει τελικά ο ίδιος ο πρώτος άνθρωπος που θα μετατραπεί σε cyborg, ο Scott ευελπιστεί ότι θα καταφέρει στο μέλλον να δώσει αυτήν την ευκαιρία όχι μόνο στους πολυεκατομμυριούχους του Σαν Φρανσίσκο, αλλά και σε ανθρώπους, όπως ο ίδιος, που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Με πληροφορίες από Wired
σχόλια