Πετώντας με drone πάνω από το Τσερνομπίλ

Πετώντας με drone πάνω από το Τσερνομπίλ Facebook Twitter
Τα ποσοστά ραδιενέργειας στην περιοχή είναι ακόμα εξαιρετικά υψηλά, 28 χρόνια μετά την καταστροφή
0

Τοποθετώντας μια κάμερα υψηλής ανάλυσης σε ένα προηγμένου τύπου drone, o βρετανός κινηματογραφιστής και ντοκιμαντερίστας Danny Cooke, κατάφερε να αποτυπώσει το απόκοσμο μετα-αποκαλυπτικό τοπίο της πόλης που εγκαταλήφθηκε μετά την έκρηξη του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, πρίν από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

To footage του μίνι ντοκιμαντέρ "Postcards from Pripyat, Chernobyl" του Cooke, αποτελείται από ορισμένα πλάνα γυρισμένα από εδάφους αλλά και από τα πρώτα εναέρια πλάνα της περιοχής, από την εποχή της έκρηξης του πυρηνικού αντιδραστήρα.

Πετώντας με drone πάνω από το Τσερνομπίλ Facebook Twitter
 

Το ντοκιμαντέρ, αποτελεί μέρος της εκπομπής του CBS News, 60 minutes, που ήταν αφιερωμένο στα 28 χρόνια από την καταστροφή, που χτύπησε την ερημωμένη -πλέον- περιοχή και ώθησε στον ξεριζωμό πάνω από 50.000 ανθρώπων που ζούσαν εκεί. 

"Το Τσερνομπίλ είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αλλά και επικίνδυνες τοποθεσίες που έχω επισκεφθεί" είπε ο Cooke. "Υπήρχε κάτι το γαλήνιο, αλλά και εξαιρετικά ανησυχητικό σε αυτόν τον τόπο. Έμοιαζε σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος ενώ η περιοχή ήταν διάσπαρτη με μνήμες του παρελθόντος που επέπλεαν τριγύρω μας".

Σύμφωνα με τον Guardian, η περιοχή θεωρείται ακόμα εξαιρετικά επικίνδυνη, αφού οι μετρήσεις δείχνουν ότι τα ποσοστά της ραδιενέργειας στο έδαφος είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Δείτε το εξαιρετικό βίντεο του Danny Cooke, "Postcards from Pripyat, Chernobyl", και παρακολουθήστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του CBS News, αμέσως μετά:

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM