Πετώντας με drone πάνω από το Τσερνομπίλ

Πετώντας με drone πάνω από το Τσερνομπίλ Facebook Twitter
Τα ποσοστά ραδιενέργειας στην περιοχή είναι ακόμα εξαιρετικά υψηλά, 28 χρόνια μετά την καταστροφή
0

Τοποθετώντας μια κάμερα υψηλής ανάλυσης σε ένα προηγμένου τύπου drone, o βρετανός κινηματογραφιστής και ντοκιμαντερίστας Danny Cooke, κατάφερε να αποτυπώσει το απόκοσμο μετα-αποκαλυπτικό τοπίο της πόλης που εγκαταλήφθηκε μετά την έκρηξη του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, πρίν από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

To footage του μίνι ντοκιμαντέρ "Postcards from Pripyat, Chernobyl" του Cooke, αποτελείται από ορισμένα πλάνα γυρισμένα από εδάφους αλλά και από τα πρώτα εναέρια πλάνα της περιοχής, από την εποχή της έκρηξης του πυρηνικού αντιδραστήρα.

Πετώντας με drone πάνω από το Τσερνομπίλ Facebook Twitter
 

Το ντοκιμαντέρ, αποτελεί μέρος της εκπομπής του CBS News, 60 minutes, που ήταν αφιερωμένο στα 28 χρόνια από την καταστροφή, που χτύπησε την ερημωμένη -πλέον- περιοχή και ώθησε στον ξεριζωμό πάνω από 50.000 ανθρώπων που ζούσαν εκεί. 

"Το Τσερνομπίλ είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αλλά και επικίνδυνες τοποθεσίες που έχω επισκεφθεί" είπε ο Cooke. "Υπήρχε κάτι το γαλήνιο, αλλά και εξαιρετικά ανησυχητικό σε αυτόν τον τόπο. Έμοιαζε σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος ενώ η περιοχή ήταν διάσπαρτη με μνήμες του παρελθόντος που επέπλεαν τριγύρω μας".

Σύμφωνα με τον Guardian, η περιοχή θεωρείται ακόμα εξαιρετικά επικίνδυνη, αφού οι μετρήσεις δείχνουν ότι τα ποσοστά της ραδιενέργειας στο έδαφος είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Δείτε το εξαιρετικό βίντεο του Danny Cooke, "Postcards from Pripyat, Chernobyl", και παρακολουθήστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του CBS News, αμέσως μετά:

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM