Σε "πονοκέφαλο" εξελίσσεται για τον ιντερνετικό κολοσό το 'Δικαίωμα στη Λήθη' των Ευρωπαίων πολιτών, όπως αναφέρει το BBC, στα πλαίσια της απόφασης του Ανώτατου Ευρωπαϊκού δικαστηρίου που την υποχρεώνει να διαγράφει links που αφορούν άτομα, κατόπιν αιτήματός τους.
Τώρα η εταιρεία, που δέχτηκε μέχρι στιγμής 70.000 αιτήματα απομάκρυνσης συνδέσμων, δέχτηκε κριτική για λογοκρισία, αφού ένα blog οικονομικού περιεχομένου του BBC, έξι άρθρα του Guardian και τέσσερα της Daily Mail, διεγράφησαν από τις ευρωπαϊκές εκδοχές της μηχανής αναζήτησης και αποκαταστάθηκαν λίγες μέρες μετά τις διαμαρτυρίες.
Ο εκπρόσωπος τύπου της Google για την Ευρώπη, υπερασπιζόμενος την εταιρεία δήλωσε στο BBC ότι "αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στο συγκεκριμένο θέμα και μαθαίνουμε ενώ εξελίσσεται η διαδικασία", ενώ αντέκρουσε τις κατηγορίες ότι η Google ενέκρινε επίτηδες όλα τα αιτηματα για να αποδείξει ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου ήταν λανθασμένη, λέγοντας: "Σε καμμία περίπτωση! Αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα την απόφαση του Δικαστηρίου, εξισορροπώντας το δικαίωμα στη διαφάνεια με το δικαίωμα προστασίας της ταυτότητας των ευρωπαίων πολιτών".
Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα αιτήματα για το δικαίωμα στη λήθη μέσω της ειδικής φόρμας της Google, προέρχονται από τη Γαλλία, με δεύτερη τη Γερμανία και τρίτη τη Μ. Βρετανία.
[CNET]
σχόλια