Το πρώτο smartphone για άτομα με κινητικά προβλήματα

Το πρώτο smartphone για άτομα με κινητικά προβλήματα Facebook Twitter
Μια επανάσταση στην σχέση μεταξύ ατόμων με αναπηρία και της τεχνολογίας, αποπειράται να φέρει στο Sesame Phone
0

Μια νέα εφεύρεση που θα βελτιώσει πολύ τη σχέση των ατόμων που πάσχουν από κινητικά προβλήματα με την τεχνολογία, έκανε μόλις την εμφάνισή της στο σάιτ εξεύρεσης πόρων Indiegogo.

Ακόμα και το παιχνίδι γίνεται πλεόν μια εύκολη διαδικασία μέσω του ειδικού software, του Sesame Phone

Πρόκειται για το πρώτο smartphone που δημιουργήθηκε από άτομα με κινητικά προβλήματα και απευθύνεται σε άτομα με κινητικά προβλήματα, υποστηρίζει η εταιρεία Sesame Enable με έδρα το Τελ Αβίβ, το οποίο λειτουργεί χωρίς να απαιτεί το παραμικρό άγγιγμα.

Τη συσκευή, που δεν είναι παρά ένα Nexus 5 της Google και της LG με ειδικό software, ενεργοποιεί η φράση 'σουσάμι άνοιξε' κι από εκεί και πέρα ο χρήστης μπορεί να κάνει τα πάντα (κλήασεις, μηνύματα, σερφάρισμα, παιχνίδια) χρησιμοποιώντας απλές κινήσεις του κεφαλιού και φωνητικές εντολές που γίνονται αντιληπτές από τη συσκευή μέσω της εμπρόσθιας κάμερας και του μικροφώνου.

To Sesame Smartphone, του οποίου η ιδέα και η ανάπτυξη ανήκουν στον Ισραηλινό Giora Livne, που πάσχει από τετραπληγία τα τελευταία 9 χρόνια και τον προγραμματιστή Oded Ben Dov, απευθύνεται σε κάθε άτομο που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και αδυνατεί να ελέγξει τις κινήσεις των άκρων του.

To "Sesame Phone" χρησιμοποιεί την εμπρόσθια κάμερα για να αναγνωρίζει τις κινήσεις του κεφαλιού του χρήστη και να τις μετατρέψει σε εντολές

Στο σάιτ της καμπάνιας του Sesame στο Indiegogo, που έχει στόχο τα 30.000 δολάρια μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, οι εμπνευστές του υπόσχονται ότι εργάζονται εντατικά για να κάνουν το software που ενεργοποιεί τον touch-free χειρισμό της συσκευής, συμβατό και με άλλους τύπους smartphone, στο άμεσο μέλλον.

Η συσκευή με εγκατεστημένο το λογισμικό κοστίζει 350 δολάρια, και οι πρώτοι αγοραστές του, θα λάβουν τις συσκευές τον Μάρτη του 2015.

Δείτε την παρουσίαση της απλής αλλά επαναστατικής ιδέας του Sesame Phone, στο παρακάτω βίντεο:

[ΠΗΓΗ]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μικροπλαστικά εμποδίζουν τη φωτοσύνθεση και απειλούν εκτομμύρια ανθρώπους με πείνα

Τech & Science / Τα μικροπλαστικά εμποδίζουν τη φωτοσύνθεση και απειλούν εκατομμύρια ανθρώπους με πείνα

Οι ερευνητές λένε ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να αυξήσει τον αριθμό των ανθρώπων που κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα κατά 400 εκατομμύρια τις επόμενες δύο δεκαετίες
LIFO NEWSROOM
Ανακαλύφθηκε αρχαίος τάφος με εκπληκτικά ανάγλυφα και μυστηριώδη επιγραφή στην Τουρκία

Τech & Science / Ανακαλύφθηκε αρχαίος τάφος με εκπληκτικά ανάγλυφα και μυστηριώδη επιγραφή στην Τουρκία

Ο βραχώδης τάφος που βρέθηκε στην Έδεσσα της Μεσοποταμίας παρουσιάζει απεικονίσεις ενός ξαπλωμένου άνδρα και δύο φτερωτών γυναικών μαζί με μια δυσανάγνωστη επιγραφή
LIFO NEWSROOM