Τα κινητά τηλέφωνα αδυνατίζουν το σπέρμα

Τα κινητά τηλέφωνα αδυνατίζουν το σπέρμα Facebook Twitter
0

Ειδικοί επιστήμονες που ασχολούνται με τη γονιμότητα προειδοποιούν εδώ και χρόνια πως η χρήση κινητών τηλεφώνων, ακόμη και για μία ώρα την ημέρα, αδυνατίζει το σπέρμα και μειώνει την αποτελεσματικότητα του.

Νέα έρευνα του πανεπιστημίου Technion της Χάιφα αποδεικνύει ότι το να έχεις μία συσκευή κινητού πολύ κοντά στους όρχεις, ή έστω μερικά μέτρα μακριά, μπορεί να επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό τη συμπεριφορά του σπέρματος που να καθιστά δύσκολη ή και αδύνατη την τεκνοποίηση.

Οι Ισραηλινοί επιστήμονες παρακολούθησαν περισσότερους από 100 άνδρες που επισκέπτονταν μια κλινική γονιμότητας για διάστημα ενός έτους. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, οι άνδρες που μιλούσαν στο κινητό τους περισσότερο από μια ώρα καθημερινά είχαν διπλάσιες πιθανότητες να διαθέτουν σπέρμα χαμηλής ποιότητας, συγκριτικά με όσους μιλούσαν λιγότερο, ενώ όσοι χρησιμοποιούσαν τη συσκευή τη στιγμή που τη φόρτιζαν, κινδύνευαν επίσης δυο φορές περισσότερο από τους υπόλοιπους να παρουσιάσουν προβλήματα γονιμότητας.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι το 47% των ανδρών εκείνων που συνήθιζαν να κρατούν το κινητό τους πολύ κοντά στο σώμα τους (σε απόσταση μικρότερη από 50 εκ.) έχουν χαμηλά επίπεδα σπέρματος, τα οποία δεν επιτρέπουν τη σύλληψη. Το αντίστοιχο ποσοστό στον γενικό πληθυσμό είναι 11%.

Η καθηγήτρια Martha Dirnfield του πανεπιστημίου Technion της Χάφια τόνισε: «Αναλύσαμε την ποσότητα και την ποιότητα των ενεργών σπερματοζωαρίων και ανακαλύψαμε ότι είχε μειωθεί αισθητά. Πιστεύουμε ότι αυτό οφείλετε στην αύξηση της θερμότητας και στην ηλεκτρομαγνητική δραστηριότητα που προκαλείται από τα κινητά».

Τα ευρήματα της έρευνας παρουσιάζονται στο επιστημονικό περιοδικό «Reproductive BioMedicine» και επιβεβαιώνουν την χρόνια πιθανολογούμενη σχέση μεταξύ της μείωσης των ποσοστών γονιμότητας στους άντρες με την αυξανόμενη χρήση των κινητών τηλεφώνων.

Η ποιότητα του σπέρματος μεταξύ των αντρών που ζουν στο Δυτικό Κόσμο μειώνεται συνεχώς και ευθύνεται για το 40% των περιπτώσεων ζευγαριών που δυσκολεύονται να τεκνoποιήσουν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκκληση ΠΟΥ στην Κίνα: «Μοιραστείτε τα δεδομένα για την προέλευση του Covid»

Τech & Science / Έκκληση ΠΟΥ στην Κίνα: «Μοιραστείτε τα δεδομένα για την προέλευση του Covid»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείες προέτρεψε την Κίνα να μοιραστεί τα δεδομένα που έχει στην κατοχή της για την προέλευση της πανδημίας, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από την εμφάνισή του ιού
LIFO NEWSROOM
parco.gov.gr: Τι είναι και πώς λειτουργεί η νέα εφαρμογή γονικού ελέγχου για τα social media

Ελλάδα / parco.gov.gr: Τι είναι και πώς λειτουργεί η νέα εφαρμογή γονικού ελέγχου για τα social media

Βίντεο με οδηγίες ενεργοποίησης του parco.gov.gr δημοσίευσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης - Οκτώ ερωτήσεις και απαντήσεις για την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους του Διαδικτύου
LIFO NEWSROOM