ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Τεστ εγκυμοσύνης: Αλλάζει κάτι για το οποίο κανείς δεν είχε προνοήσει

3

Τίποτα δεν έχει αλλάξει στα τεστ εγκυμοσύνης εδώ και 30 χρόνια. Μόνο τα μέρη από τα οποία αποτελείται έχουν εξελιχθεί κάπως -τεχνικά και τεχνολογικά-, έχουν τοποθετηθεί για παράδειγμα ψηφιακοί αισθητήρες ανίχνευσης της ορμόνης που μαρτυρά εγκυμοσύνη, αλλά τίποτα περισσότερο. 

Αυτό ισχυρίζεται η Bethany Edwards, η οποία είναι συνιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος στην πρώτη εταιρεία κατασκευής τεστ εγκυμοσύνης που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στις γυναίκες κάτι για το οποίο κανείς μέχρι τώρα δεν είχε προνοήσει. Αυτό κατά την ίδια είναι η ιδιωτικότητα. Όπως εξηγεί, η μόνη επιλογή που είχε μέχρι σήμερα μία γυναίκα, μετά τη χρήση του τεστ, ήταν απλώς να το πετάξει στα σκουπίδια. 

Η Lia, η εταιρεία της, κατασκευάζει τα πρώτα βιοδιασπώμενα τεστ εγκυμοσύνης που μπορεί κάποια να πετάξει στην τουαλέτα, χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος πίσω της και χωρίς να κάνει κακό στο περιβάλλον. 

«Τόσα χρόνια κάναμε υπερπροσπάθεια για να εξελίξουμε τα τεστ εγκυμοσύνης, φορτώνοντας τα με ακριβά ηλεκτρονικά εξαρτήματα και άλλες καινοτομίες, αλλά είχαμε ξεχάσει το πιο σημαντικό που ήταν το δικαίωμα των γυναικών στην ιδιωτικότητα. Ο καθένας μέσα στο σπίτι ή στη δουλειά μπορούσε να εντοπίσει το τεστ στα σκουπίδια και μαζί με την ενδιαφερόμενη να γνωρίζει αν περιμένει παιδί ή όχι», λέει η Edwards. 

Γιατί, όμως, η εξέλιξη αυτή είναι τόσο σημαντική; Όπως εξηγεί, πλέον η Edwards μια γυναίκα τις περισσότερες φορές θέλει να αποκρύψει το γεγονός ότι είναι έγκυος, είτε γιατί δεν είναι ακόμη έτοιμη να γίνει μητέρα, ωστόσο δεν θέλει να βρεθεί απολογούμενη στον κοινωνικό της περίγυρο είτε για ακόμη χειρότερους λόγους. Αυτοί μπορεί να είναι μία κακοποιητική σχέση ή ένα πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας ή ακόμη και μία εγκυμοσύνη προϊόν βιασμού. 

Ήδη η καινοτομία της συγκεκριμένης εταιρείας έχει γίνει δεκτή με υμνητικά σχόλια, ειδικά στην εποχή του #MeToo και της απόλυτης διασφάλισης του δικαιώματος των γυναικών σε ένα περιβάλλον απόλυτου σεβασμού της αυτοδιάθεσης και των λειτουργιών του σώματός της. 

Τech & Science
3

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
"μια γυναίκα τις περισσότερες φορές θέλει να αποκρύψει το γεγονός ότι είναι έγκυος, είτε γιατί δεν είναι ακόμη έτοιμη να γίνει μητέρα, ωστόσο δεν θέλει να βρεθεί απολογούμενη στον κοινωνικό της περίγυρο είτε για ακόμη χειρότερους λόγους."Ειπαμε να προσπαθεις να πουλησεις το προιον σου, αλλα το βρισκω προκλητικο να ισχυριζεται οτι τις περισσοτερες φορες μια εγκυμοσυνη ειναι κατι ανεπιθυμητο. Και αυτη απο εγκυμοσυνη ηρθε στον κοσμο δεν φυτρωσε.
Το σχόλιο σου φανερώνει άγνοια για τις πραγματικές συνθήκες στον κοινωνικό σου περίγυρο, ειδικά στην Ελλάδα.Μια επίσκεψη σε ένα μαιευτήριο, στο θάλαμο "τελειομηνων" ίσως σε πείσει.Πιο απλό επίσης είναι να ψάξεις τα στατιστικά στοιχεία του επίσημου αριθμού εκτρώσεων στη χώρα. Δεν είπε ότι τις περισσότερες φορές μια εγκυμοσύνη είναι ανεπιθύμητη, ωστόσο η διαπίστωση της μέσα σε μια κακοποιητική σχέση ή μια πολύ αυστηρή οικογένεια, μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.
Δεν διαφωνω οτι οι εκτρωσεις ειναι ενα πολυ πραγματικο φαινομενο, για εμενα καλως γινονται απο την στιγμη που δεν ειναι επιθυμητη η εγκυμοσυνη απο το να γεμιζουν τα ορφανοτροφια ή αν μεγαλωνουν δυστυχισμενα παιδια. Κολλαω ομως στο "τις περισσοτερες φορες", το οποιο το λεει ξεκαθαρα για να διαφημισει το προιον της.