«Ξεκόλλα ρε μπαμπά επιτέλους από το κινητό»

«Ξεκόλλα ρε μπαμπά επιτέλους από το κινητό» Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες για λογαριασμό του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Common Sense Media, από το 2016 και μετά, οι ενήλικοι εμφανίζονται πιο ανήσυχοι για τον χρόνο που σπαταλάνε οι ίδιοι με το κινητό τους ενώ αντιστοίχως οι έφηβοι φαίνονται λιγότερο προβληματισμένοι με τη συχνότητα χρήσης των δικών τους συσκευών.

Όπως επίσης δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες μέρες, περίπου τέσσερις στους δέκα έφηβους πιστεύουν ότι οι γονείς τους είναι εθισμένοι και σίγουρα σπαταλούν υπερβολικό χρόνο στα κινητά τους ενώ έξι στους δέκα γονείς εκφράζουν αντίστοιχες ανησυχίες για τα τέκνα τους.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αλλά και πιο ανησυχητικά στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα είναι ο τρόπος που τόσο οι μεν όσο και οι δε επιτρέπουν στις συσκευές τους να διαταράσσουν τον πολύτιμο ύπνο τους.

Γύρω στο 26% των ερωτηθέντων γονιών δήλωσαν ότι μέσα σε πέντε λεπτά αφού πάνε «για ύπνο», κάνουν χρήση του smartphone ή του tablet τους. Οι ίδιοι αυτοί ενήλικες γονείς παραδέχτηκαν ότι συχνά ξυπνάνε τουλάχιστον μια φορά μέσα στη νύχτα για να τσεκάρουν το κινητό τους, ενώ ένα ελαφρώς μικρότερο ποσοστό (23%) δήλωσε ότι κάνει χρήση του κινητού στα πρώτα πέντε λεπτά αφότου ξυπνήσει.

Τα αντίστοιχα ποσοστά είναι μεγαλύτερα στους έφηβους (γύρω στο 36%), οι οποίοι όμως γενικά εμφανίζονται λιγότερο κολλημένοι  με το κινητό τους κατά τη διάρκεια της μέρας από ότι οι γονείς τους.

Με στοιχεία από τους New York Times

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Τα φάρμακα «μπλοκμπάστερ» για την απώλεια βάρους αποκαλύπτουν όσα ακόμη δεν κατανοούμε για την παχυσαρκία

Τech & Science / Η παχυσαρκία είναι ασθένεια: Τι δείχνει πολυετής έρευνα στα νέα φάρμακα για την απώλεια βάρους

Πώς λειτουργούν τα GLP-1 φάρμακα - Η αμφιλεγόμενη χρήση, οι παρενέργειες, το υψηλό κόστος και η διαπίστωση πως οι περισσότεροι σταματούν έπειτα από 12 εβδομάδες
LIFO NEWSROOM