Το Ισραήλ ενδέχεται να εξαπολύσει ηλεκτρομαγνητική επίθεση κατά του Ιράν

Το Ισραήλ ενδέχεται να εξαπολύσει ηλεκτρομαγνητική επίθεση κατά του Ιράν Facebook Twitter
1

Το Ισραήλ εξετάζει να επιτεθεί εναντίον του Ιράν μέσω ενός ηλεκτρομαγνητικού παλμού ώστε να παραλύσει το σύνολο των δικτύων μεταφορών και τηλεπικοινωνιών σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Sunday Times.


Όπως αναφέρει η Le Monde, o αμερικανός ειδικός για ζητήματα άμυνας, Bill Gertz εξέφρασε στο συντηρητικό site «The Washington Free Beacon» τις ανησυχίες του για «την εκκίνηση μίας πυρηνικής επίθεσης από το Ισραήλ σε μεγάλο ύψος η οποία θα εξουδετερώσει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές του Ιράν.».

Το Ισραήλ ενδέχεται να εξαπολύσει ηλεκτρομαγνητική επίθεση κατά του Ιράν Facebook Twitter

Ο αμερικανός συγγραφέας, Joe Tuzara, έγραψε στην εφημερίδα Israel National News ότι η γρήγορη ανάπτυξή πυρηνικών όπλων από το Ιράν θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια προληπτική ηλεκτρομαγνητική επίθεση του Ισραήλ. «Η έκρηξη δεν θα προκαλούσε ακτινοβολία στο έδαφος, αλλά η προμήθεια τροφής θα εξαφανιζόταν και οι τηλεπικοινωνίες θα ήταν αδύνατες, αυτό θα προκαλούσε μια οικονομική κατάρρευση.», γράφει χαρακτηριστικά.


Ο Uzi Rubin που συνεργάζεται για τη δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας για το Ισραήλ τονίζει, πάντως, ότι η χρήση πυρηνικών όπλων δεν συζητείται και ότι μια ηλεκτρομαγνητική επίθεση μπορεί να προκληθεί και από το έδαφος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια