Η ζοφερή πλευρά της Amazon: Εκεί όπου τρέμουν στη σκέψη της τουαλέτας και ουρούν σε μπουκάλια

Η ζοφερή πλευρά της Amazon: Εκεί όπου τρέμουν στη σκέψη της τουαλέτας και ουρούν σε μπουκάλια Facebook Twitter
7

Η Amazon εξωθεί τους εργαζόμενους σε κάποιες αποθήκες να ουρούν σε μπουκάλια και αυτή είναι απλά η τελευταία προσθήκη στη μακρά λίστα καταγγελιών και μαρτυριών που έρχονται να συνθέσουν ένα ζοφερό εργασιακό περιβάλλον.

Οι νέες κατηγορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τον δημοσιογράφο James Bloodworth, ο οποίος εργάστηκε μυστικά σε μια αποθήκη της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο.

O Bloodworth αναφέρει ότι ορισμένοι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να περπατήσουν την αποθήκη των 65.000 τ.μ. (απόσταση περίπου 10 λεπτών με τα πόδια) για να φτάσουν στις δύο μοναδικές τουαλέτες που εξυπηρετούσαν το σύνολο του χώρου και των 1.200 εργαζομένων.

Ο Bloodworth ισχυρίζεται επίσης ότι έπρεπε να περπατά σχεδόν 10 μίλια κάθε μέρα για διάφορα καθήκοντα μέσα στις εγκαταστάσεις και ότι ο «χρόνος σπατάλης» παρακολουθούνταν συνεχώς.

Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι ουρούσαν σε μπουκάλια επειδή ζούσαν από το φόβο των παρατηρήσεων για τη σπατάλη χρόνου και πώς αυτό θα μπορούσε να τους κάνει να χάσουν τη δουλειά τους, αναφέρει ο δημοσιογράφος στη βρετνική «Τhe Sun»

Μια ξεχωριστή έρευνα που δημοσιεύθηκε την Κυριακή από την ομάδα εργασίας Organise διαπίστωσε ότι το 74% των 102 υπαλλήλων  που ρωτήθηκαν είπε πως απέφευγε να χρησιμοποιήσει το μπάνιο για να μην αντιμετωπίσει κάποια επίπληξη η πειθαρχική συνέπεια.

Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι ανησυχούν για την απώλεια όλο και υψηλότερων στόχων.

Το 55% δήλωσαν ότι έχουν υποφέρει από κατάθλιψη από τότε που άρχισαν να εργάζονται στην Amazon, ενώ το 57% δήλωσαν ότι έχουν περισσότερο άγχος.

Στην ίδια έρευνα οι εργαζόμενοι μοιράστηκαν περισσότερα ποσοτικά στοιχεία σχετικά με την εμπειρία τους στην Αmazon. «Οι στόχοι αυξήθηκαν δραματικά. Δεν πίνω νερό γιατί δεν έχω χρόνο για τουαλέτα» περιγράφει μια μαρτυρία. «Όλοι φοβούνται για τη δουλειά τους. Ειλικρινά αν ήξερα ποτέ πώς είναι αυτή η εταιρεία δεν θα άφηνα την προηγούμενη δουλειά μου. Το κέντρο της Amazon είναι το πιο τρομακτικό μέρος», αναφέρει άλλος υπάλληλος.

Μια άλλη, πρόσφατη έκθεση για την Mirror καταγράφει επίσης άθλιες συνθήκες καθώς οι εργαζόμενοι καλούνταν να είναι όρθιοι στο σύνολο των 10 ωρών της βάρδιας τους, εκτός από τα δύο διαλείμματα 30 λεπτών. Τα διαλείμματα για τη χρήση τουαλέτας καταγράφονταν  αυτόματα από τους σταθμούς εργασίας. 

Διεθνή
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Διαδηλώσεις ακτιβιστών για την κράτηση τρανς φυλακισμένης αστυνομικού σε ανδρικές φυλακές

Διεθνή / Βρετανία: Διαδηλώσεις ακτιβιστών για την κράτηση τρανς φυλακισμένης αστυνομικού σε ανδρικές φυλακές

Υποστηρικτές της τρανς φυλακισμένης Zoe Watts συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο ζητώντας να μεταφερθεί σε γυναικεία πτέρυγα φυλακών για την ασφάλειά της
LIFO NEWSROOM
Νότια Κορέα: Οι αστυνομικοί σκαρφάλωσαν σε τοίχους με συρματοπλέγματα για να συλλάβουν τον έκπτωτο πρόεδρο

Διεθνή / Νότια Κορέα: Οι αστυνομικοί σκαρφάλωσαν σε τοίχους και έκοψαν συρματοπλέγματα για να συλλάβουν τον έκπτωτο πρόεδρο

Η αστυνομία προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση στο επίσημο γραφείο του Γιουν για να τον συλλάβει, αλλά εμποδίστηκε από την υπηρεσία ασφαλείας του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Εγώ πάντως φοβήθηκα και το άλλο. Μην τυχόν πάνω στη δίψα τους μπερδέψουν καμιά φορά τον αυτοσχέδιο ουροσυλλέκτη με το μπουκαλάκι νερού. Διότι πού καιρός να το ελέγξεις, μπορεί να θεωρηθεί «σπατάλη εργασιακού χρόνου». Αλλά μετά διάβασα ότι επίτηδες δεν πίνουν νερό όταν διψάνε για να αποφύγουν την αυθαίρετη σχεδιασμού ούρηση, οπότε no worries.
Εμπόριο με δασμούς = φτώχεια και πόλεμος.Οποιαδήποτε άλλη "άποψη" είναι από και για οικονομικά και ιστορικά αναλφάβητους.https://history.state.gov/milestones/1921-1936/protectionismhttps://www.washingtonpost.com/news/made-by-history/wp/2017/06/30/protectionism-100-years-ago-helped-ignite-a-world-war-could-it-happen-again/?utm_term=.1a50b96aab86https://www.washingtonpost.com/news/made-by-history/wp/2017/06/30/protectionism-100-years-ago-helped-ignite-a-world-war-could-it-happen-again/?utm_term=.1a50b96aab86http://m.naftemporiki.gr/story/1326008/oi-megaloi-emporikoi-polemoi-tou-parelthontos-kai-ti-mas-lene-gia-simera
Υπάρχουν και εταιρίες πρότυπο για τους εργαζόμενους. Μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο σακούλι. Για το εμπόριο με δασμούς δεν σχολιάζω καθόλου. Εκτός αν θέλουμε να γυρίσουμε στην εποχή που ένα καλό ηχοσύστημα κόστιζε όσο μια γκαρσονιέρα...
Το ηχοσύστημα μπορεί να κόστιζε όσο μία γκαρσονιέρα... αλλά με τους δασμούς η χώρα είχε δικά της εργοστάσια παραγωγής... χαρτοβιομηχανίες... βιοτεχνίες τροφίμων, κλωστουφαντουργίες κ.τ.λ....Η οικονομία της χώρας ήταν μοιρασμένη με τέτοιο τρόπο που και λιγότερη ανεργία υπήρχε, οι νέοι μπορούσαν να κάνουν οικογένειες..και η χώρα είχε μια κάποια σχετική αυτονομία. Καθόριζε μόνη της τα εργασιακά και τα οικονομικά της ζητήματα... Τώρα ο εργαζόμενος πρέπει να ανταγωνίζεται τη Βουλγαρία, την Κίνα και το Μπαγκλαντές για να μαζεύουν κάποιοι λίγοι κέρδη και να υποφέρουν οι υπόλοιποι...Ανεβάστε και άλλο την ένταση του φθηνού ηχοσυστήματος σας λοιπόν... (ξέρετε αλήθεια σε ποια χώρα και κάτω από ποιες συνθήκες παράχθηκε;) η δυστοπία απολαμβάνεται με δυνατά τη μουσική.