Brexit: Το Κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία, αλλά καταψήφισε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης

Brexit: Το Κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία, αλλά καταψήφισε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης Facebook Twitter
EPA
0

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το βράδυ της Τρίτης τελικά το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης για το Brexit, κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του, ωστόσο καταψήφισε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του Brexit.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κέρδισε μεν καθώς φαίνεται την έγκριση του νομοσχεδίου της Συμφωνίας Αποχώρησης κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του, το πρώτο βήμα προς την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής από το Κοινοβούλιο, ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το Reuters, 329 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 299 κατά του νομοσχεδίου για το Brexit, ανοίγοντας το δρόμο για τη ψήφιση του νόμου για το χρονοδιάγραμμα για την υιοθέτηση του νομοσχεδίου από τη Βουλή ώστε η αποχώρηση να γίνει έως τις 31 Οκτωβρίου. Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο πρωθυπουργός θα κερδίσει την ψηφοφορία για την έγκριση του χρονοδιαγράμματος.

Ωστόσο οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν απόψε την εσπευσμένη εξέταση του νομοσχεδίου στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στον Μπόρις Τζόνσον.

Καταψηφίστηκε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του Brexit

Η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε απόψε την εσπευσμένη εξέταση του νομοσχεδίου για το Brexit, καταψηφίζοντας το χρονοδιάγραμμα συζήτησης και έγκρισης της νομοθεσίας που είχε προτείνει η κυβέρνηση. 322 βουλευτές καταψήφισαν το χρονοδιάγραμμα και 308 ψήφισαν υπέρ.

Οι απειλές Τζόνσον

Νωρίετερα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον απείλησε να αποσύρει από το βρετανικό κοινοβούλιο τη νομοθεσία εφαρμογής της συμφωνίας για το Brexit και να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, εάν οι βουλευτές απορρίψουν το χρονοδιάγραμμα για την υιοθέτηση του κειμένου, κάτι που θα καθιστούσε δύσκολη την επικύρωσή του έως τις 31 Οκτωβρίου.

Μόλις 9 ημέρες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία του διαζυγίου, ο συντηρητικός ηγέτης ασκεί πιέσεις στους Βρετανούς βουλευτές, καλώντας τους να εργάζονται «νυχθημερόν» για να υιοθετήσουν τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε με τα υπόλοιπα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Εάν το κοινοβούλιο αρνηθεί να επιτρέψει στο Brexit να συμβεί και αποφασίσει να μεταθέσει τα πάντα για τον Ιανουάριο ή ακόμα και πιο αργά (...), το κείμενο θα αποσυρθεί και εμείς θα πρέπει να πάμε προς τις πρόωρες εκλογές» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός ενώπιον του κοινοβουλίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Διεθνή / Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε πρακτική ή θεραπεία που αποσκοπεί στην αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου ενός ανηλίκου, καθώς και στην καταστολή ή μείωση της έλξης προς άτομα του ίδιου φύλου
LIFO NEWSROOM
Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών, προσερχόμενος σε συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι θα χρειαστούν μελλοντικές συνομιλίες για τις παραχωρήσεις της Ρωσίας
LIFO NEWSROOM
Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Διεθνή / Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Η καταγγελία, που αριθμεί 78 σελίδες και έχει αποκαλυφθεί από την Washington Post, περιλαμβάνει εσωτερικά έγγραφα της Meta, τα οποία καταδεικνύουν ότι η εταιρεία ανέπτυξε σύστημα λογοκρισίας ειδικά για την Κίνα, το 2015
LIFO NEWSROOM
Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Διεθνή / Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Με τη ρωσική προώθηση χιλιάδες στρατιώτες κινδυνεύουν να περικυκλωθούν την ώρα που η Ουκρανία ετοιμάζεται για συνομιλίες με Αμερικανούς ανώτατους διπλωμάτες στη Σαουδική Αραβία
LIFO NEWSROOM