Ιταλία: 368 νεκροί σε μια ημέρα - Πάνω από 3.500 νέα κρούσματα

Ιταλία: 368 νεκροί σε μια ημέρα - Πάνω από 3.500 νέα κρούσματα Facebook Twitter
1

Τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία είναι πλέον 24.747, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 1.809 ενώ ιάθηκαν 2.335.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, χθες τα κρούσματα ήταν 21.157, απεβίωσαν 1.441 ασθενείς και 1996 ήταν οι ιαθέντες.

Μέσα σε μια ημέρα διαγνώσθηκαν 3.590 νέοι θετικοί στον ιό και έχασαν την ζωή τους 368 άνθρωποι.

Στην Λομβαρδία συνολικά υπάρχουν 13.272 κρούσματα και 1.218 νεκροί. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια μολύνθηκαν 3.093 άνθρωποι και οι νεκροί, συνολικά, είναι 284. Στο δε Βένετο σημειώθηκαν 2.172 μεταδόσεις και υπάρχουν 63 νεκροί.

Να σημειωθεί πως στην περιφέρεια της Λομβαρδίας οι θέσεις στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν σχεδόν εξαντληθεί και η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο περιφερειάρχης Ατίλιο Φοντάνα κατηγόρησε την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ότι «δεν έχει αντιληφθεί ποία είναι η πραγματικότητα για τους κατοίκους της Λομβαρδίας».

Ιταλία: 368 νεκροί σε μια ημέρα - Πάνω από 3.500 νέα κρούσματα Facebook Twitter

Έκκληση Κόντε: «Μείνετε σπίτι, αν αγαπάτε τους συγγενείς σας»

 

Νέα έκκληση απηύθυνε η ιταλική κυβέρνηση στους πολίτες να περιορίσουν όσο γίνεται περισσότερο εξόδους τους για να μπορέσουν να μειωθούν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού.

«Πρέπει να γίνει μια επιπλέον προσπάθεια από μέρους όλων. Και από όσους εργάζονται ή ζούνε σε διαφορετική περιφέρεια από εκείνη στην οποία διαμένουν συνήθως. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να μετακινηθούν», προσθέτει η κυβέρνηση της Ρώμης.

«Αν αγαπάτε πραγματικά τους συγγενείς σας, και για το καλό όλων, πρέπει να αποφύγετε αυτά τα ταξίδια», τονίζει η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γάμοι μειώθηκαν, τα διαζύγια αυξήθηκαν στην Κίνα

Διεθνή / Συρρίκνωση του πληθυσμού στην Κίνα: Οι γάμοι μειώθηκαν, τα διαζύγια αυξήθηκαν

Η μείωση του ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα των νέων, ως προς τον γάμο και τη δημιουργία οικογένειας αποδίδεται εδώ και χρόνια στο υψηλό κόστος της φροντίδας των παιδιών και της εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία - «Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ»

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία - «Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ»

Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ Πελικό, καθώς η αστυνομία εντόπισε στοιχεία που τον ενοχοποιούν για βιασμό μετά φόνου πριν γνωρίσει τη μετέπειτα σύζυγό του.
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου

Διεθνή / Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου

Κατά την πρώτη του θητεία, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επίσης προχωρήσει σε ανάλογο μέτρο για την προστασία της αμερικανικής βιομηχανίας, που θεωρούσε πως αντιμετώπιζε αθέμιτο ανταγωνισμό από ασιατικά και ευρωπαϊκά κράτη
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ έχει βάλει στο στόχαστρο αυτό που δεν μπορεί να έχει: τη Wikipedia

Διεθνή / Ο Μασκ έχει βάλει στο στόχαστρο αυτό που δεν μπορεί να έχει: τη Wikipedia

Με την αρπακτική του προσέγγιση στην τεχνολογία, έχει αποκτήσει μεγάλη επιρροή στην ψηφιακή ζωή. Αλλά η πιο διάσημη σύγχρονη εγκυκλοπαίδεια παραμένει εκτός του ελέγχου του, και γι' αυτό έχει ξεκινήσει σταυροφορία εναντίον της.
LIFO NEWSROOM