6 χιλιάδες πρόστιμο στον Γκερλέν για ρατσιστικά σχόλια

6 χιλιάδες πρόστιμο στον Γκερλέν για ρατσιστικά σχόλια Facebook Twitter
0

Σε καταβολή προστίμου 6 χιλιάδων ευρώ υποχρεώνεται από το γαλλικό νόμο ο διάσημος αρωματοποιός Ζαν-Πολ Γκερλαίν για ρατσιστικά σχόλια  που έκανε στο κανάλι France-2 της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο 75χρονος διάσημος αρωματοποιός είχε πει σε συνέντευξη του το 2010, σε ερώτηση για το πώς δημιούργησε το άρωμα Samsara,: "Εκείνη τη φορά, είχα δουλέψει σαν νέγρος. Δεν ξέρω αν οι νέγροι δούλευαν πάντα έτσι, αλλά τέλος πάντων...".

Το δικαστήριο απήλλαξε τον Γκερλέν για την πρώτη φράση, αλλά τον καταδίκασε για τη δεύτερη. Εκτός από τις 6 χιλιάδες του προστίμου ο Γκερλέν που αποχώρησε από τον οίκο λόγω σύνταξης το 2002, θα πρέπει να καταβάλει και από 2.000 ευρώ σε κάθε μια από τις τρείς αντιρατσιστικές ενώσεις που προσέφυγαν εναντίον του.

 

6 χιλιάδες πρόστιμο στον Γκερλέν για ρατσιστικά σχόλια Facebook Twitter

Ο ίδιος αργότερα είχε ζητήσει συγγνώμη για την έκφραση, λέγοντας ότι ο χαρακτηρισμός του ήταν εντελώς ανόητος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικαστής περιορίστηκε στο χρηματικό πρόστιμο και δεν επέβαλε ποινή φυλάκισης έως 6 μηνών, βάσει της νομοθεσίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM
Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM