Αγωγή του οίκου Cartier κατά του Tiffany για κλοπή εμπορικών μυστικών

Αγωγή του οίκου Cartier κατά του Tiffany για κλοπή εμπορικών μυστικών Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

Ο οίκος κοσμημάτων Cartier υπέβαλλε αγωγή κατά του οίκου Tiffany, τον οποίο κατηγορεί ότι έκλεψε εμπορικά μυστικά προσλαμβάνοντας υπάλληλό του, την οποία και προσέγγισε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στη Νέα Υόρκη, ο οίκος Tiffany προσέλαβε μία άπειρη junior manager προκειμένου να μάθει περισσότερα για την συλλογή πολυτελών κοσμημάτων του Cartier. Τα κοσμήματα στην συγκεκριμένη συλλογή ξεκινούν από την τιμή των 50 χιλ. δολ. και μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 10 εκατ.

Ο οίκος Cartier, μονάδα της ελβετικής Richemont SA, ανέφερε ότι η πρόσληψη της Μέγκαν Μαρίνο από τον Tiffany ήταν μία απέλπιδα προσπάθεια να αναβιώσει τη δική της αντίστοιχη συλλογή, μετά από επαλειμμένες αποχωρήσεις στελεχών της.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν από τον οίκο Tiffany η απόλυτη ευθύνη βαρύνει την Μαρίνο, την οποία και απέλυσε μόλις πέντε εβδομάδες μετά την πρόσληψή της.

Η υπάλληλος από την πλευρά της είπε ότι ο οίκος Tiffany ενδιαφερόταν περισσότερο για να την προσλάβει ως πηγή πληροφοριών για την συγκεκριμένη συλλογή.

Την ίδια ώρα ο οίκος Cartier κατηγόρησε τον Tiffany ότι έδιωξε την υπάλληλο που εργαζόταν στο συγκεκριμένο project, παρά το εξάμηνο συμβόλαιό της.

Ο οίκος Tiffany και η μητρική της LVMH δεν σχολίασε σχετικά.

Με την αγωγή του ο οίκος Cartier ζητά να επιστρέψει και να μη χρησιμοποιήσει ο οίκος Tiffany τα κλεμμένα μυστικά. Επιπλέον, ζητά και απροσδιόριστο ποσό ως αποζημίωση.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM