Αιφνίδια παρέμβαση Τραμπ για την πολύκροτη υπόθεση του 10 μηνών Τσάρλι

Αιφνίδια παρέμβαση Τραμπ για την πολύκροτη υπόθεση του 10 μηνών Τσάρλι Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρενέβη πριν λίγες ώρες στην πολύκροτη υπόθεση του 10 μηνών Τσάρλι Γκαρντ που είναι βαριά άρρωστος και βρέθηκε στο επίκεντρο μιας τεράστιας νομικής διαμάχης ενώ παραμένει ζωντανός χάρη στην μηχανική υποστήριξη σε νοσοκομείο της Βρετανίας.

Ο πρόεδρος έγραψε: «Εάν μπορούμε να βοηθήσουμε τον μικρό #CharlieGard, σύμφωνα με τους φίλους μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον Πάπα, θα χαρούμε να το πράξουμε».

Χθες ο Γκρεγκ Μπέρκ, εκπρόσωπος του Βατικανού, δήλωσε πως ο Πάπας παρακολουθεί την υπόθεση των γονιών του μικρού Τσάρλι «με στοργή και θλίψη» και πως «προσεύχεται ώστε η επιθυμία τους να συνοδεύσουν και να φροντίσουν το παιδί τους μέχρι το τέλος δεν θα αγνοηθεί».

Το μήνυμα του Αμερικανού Προέδρου πυροδότησε νέες συζητήσεις για το δράμα του μικρού αγοριού που σύμφωνα με τη δικαιοσύνη θα φτάσει σύντομα στην κορύφωσή του καθώς αποφασίστηκε πως θα πρέπει να πάψει να ζει και διετάχθη η διακοπή της μηχανικής υποστήριξης. Κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν πως ίσως οι γονείς ετοιμάζονται να ζητήσουν άσυλο στις ΗΠΑ προτού εφαρμοστεί η απόφαση η οποία έχει καθυστερήσει καθώς το νοσοκομείο αποφάσισε να τους δώσει παράταση για να περάσουν λίγο ακόμη χρόνο με τον Τσάρλι.

Ο Τσάρλι Γκαρντ, που την Πέμπτη να γίνει 11 μηνών, γεννήθηκε με μια εξαιρετικά σπάνια γενετική πάθηση. Είναι τυφλός και κωφός και δεν μπορεί να αναπνεύσει χωρίς μηχανική υποστήριξη. Το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται προσέφυγε στα δικαστήρια για να διακοπεί η μηχανική υποστήριξη, την στιγμή που οι γονείς του έχουν κάνει τα πάντα για να μεταφερθεί στις ΗΠΑ, ώστε να υποβληθεί σε πειραματική θεραπεία. Τρία δικαστήρια της Βρετανίας συμφώνησαν με το νοσοκομείο, όπως επίσης και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,που την περασμένη εβδομάδα απέρριψε την έκκληση των γονιών του Τσάρλι. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM
«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM