Απάντηση της Wagner στον Πούτιν: «Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο»

Απάντηση της Wagner στον Πούτιν: «Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο» Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Με ένα μήνυμα στο κανάλι τους στο Telegram, οι μισθοφόροι τη Wagner απάντησαν στο διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, στο οποίο τους προέτρεψε «να αφήσουν τις εγκληματικές τους ενέργειες» και «να λογοδοτήσουν». 

«Ο Πούτιν έκανε την λάθος επιλογή. Τόσο το χειρότερο για αυτόν. Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο» αναφέρει η παραστρατιωτική οργάνωση του Πριγκόζιν, Wagner με μήνυμά της στο Telegram, διαιωνίζοντας το «εμφυλιακό» κλίμα που υπάρχει στην ατμόσφαιρα της Ρωσίας από χτες το βράδυ. 

Αναλυτικότερα, ο ιδρυτής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Βάγκνερ, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, επιβεβαίωσε σήμερα πως εισέβαλε με τα στρατεύματά του στην πόλη Ροστόφ της Ρωσίας με σκοπό να ανατρέψει τη στρατιωτική ιεραρχία. Δήλωσε «έτοιμος να πεθάνει» μαζί με τους 25.000 άνδρες του για να «απελευθερώσει τον ρωσικό λαό». Υποστήριξε πως οι μαχητές του κατέρριψαν ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο όταν «άνοιξε πυρ εναντίον πολιτικής οχηματοπομπής».

Ανακοίνωσε ότι εάν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Γκερασίμοφ και ο υπουργός Άμυνας Σόιγκου δεν μεταβούν εκεί όπου βρίσκεται, οι δυνάμεις της Βάγκνερ θα μεταφερθούν στη Μόσχα.

«Είμαστε όλοι έτοιμοι να πεθάνουμε, και οι 25.000. Και μετά θα υπάρξουν άλλοι 25.000. Επειδή θα πεθάνουμε για την πατρίδα, θα πεθάνουμε για τον ρωσικό λαό, που πρέπει να απελευθερωθεί από αυτούς που βομβαρδίζουν άμαχο πληθυσμό», είπε κατόπιν. Ο περιφερειάρχης της Ροστόφ κάλεσε τους κατοίκους να «μείνουν σπίτι». 

Τι είπε ο Πούτιν στο διάγγελμά του κατά του Πριγκόζιν της Wagner

Χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα τον επικεφαλής της Wagner, στο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του, ο Πούτιν  έκανε λόγο για «απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος από μέσα» και ότι οι υψηλές «φιλοδοξίες» ορισμένων έχουν οδηγήσει σε «εσχάτη προδοσία»

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι το μέλλον της Ρωσίας διακυβεύεται, περιγράφοντας τις ενέργειες των στασιαστών ως «πισώπλατο μαχαίρωμα».

Υποσχέθηκε ότι «ως Ρώσος πρόεδρος και αρχιστράτηγος θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστώ τη χώρα μου» και τόνισε ότι «όσοι οργάνωσαν την ένοπλη εξέγερση θα λογοδοτήσουν». 

Η εξέγερση της Wagner του Πριγκόζιν αποτελεί «θανάσιμη απειλή» για το ρωσικό κράτος, προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος και υπογράμμισε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μάχονται για τη ζωή και την ασφάλεια του ρωσικού λαού. 

Παράλληλα, επέμεινε πως δεν «θα επιτρέψει» να ξεσπάσει «εμφύλιος πόλεμος» στη Ρωσία και στάθηκε στο ότι χρειάζεται «ενότητα» δυνάμεων και να παραμεριστούν οι διαφορές. 

Χαρακτήρισε την κατάσταση στη Ροστόφ «δύσκολη» και είπε πως θα αναληφθεί αποφασιστική δράση για να σταθεροποιηθεί. 

Ο Πούτιν απευθύνθηκε ακόμα και στους μαχητές της οργάνωσης, ρώσους στρατιωτικούς και πολίτες που τάχθηκαν στο πλευρό του Πριγκόζιν: «Όσοι παρασύρθηκατε σε αυτό, σας καλώ να σταματήσετε τις εγκληματικές σας ενέργειες» είπε. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM