Βουλγαρία: Χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο - Δύο νεκροί

Βουλγαρία: Χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο - Δύο νεκροί Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: ΕPA
0

Δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο, στη Βουλγαρία. 

Μία χιονοστιβάδα καταπλάκωσε και σκότωσε δύο άτομα που έκαναν snowboard εκτός πίστας. Σύμφωνα με τον διευθυντή της βουλγαρικής υπηρεσίας Διάσωσης Βουνών, τον Εμίλ Νέσεφ, τα δύο άτομα ήταν μέλος μεγαλύτερης ομάδας που έκανε χειμερινά σπορ εκτός πίστας, κάτι που προκάλεσε τη χιονοστιβάδα. 

Στο σημείο βρέθηκαν διασώστες, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, εντόπισαν δυο Βούλγαρους νεκρούς και διέσωσαν ακόμη δυο άνδρες.

Τα βουλγαρικά ΜΜΕ αναφέρουν πως υπάρχουν εκτεταμένες προειδοποιήσεις με πινακίδες για τους σκιέρ να αποφεύγουν συγκεκριμένα σημεία, που είναι ακόμα πιο επικίνδυνα εξαιτίας των μεγάλων χιονοπτώσεων των τελευταίων ημερών. 

Στο χιονοδρομικό βρίσκονται και αρκετοί Έλληνες,όπως αναφέρει το seleo.gr, ωστόσο ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν κάποιος έχει τραυματιστεί.

Πηγές του υπουργείο Εξωτερικών ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν αναφέρονται προς το παρόν Έλληνες μεταξύ των τραυματιών από τη χιονοστιβάδα.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους τη γενέτειρα του Ζελένσκι

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση, ανακοίνωσε η Ουκρανία, εν μέσω ανησυχιών για την αεράμυνα μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αναστέλλουν τη στρατιωτική βοήθεια και τη βοήθεια πληροφοριών.
LIFO NEWSROOM
Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
LIFO NEWSROOM
WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM