Βρετανία: Ιερέας δίνει τη Θεία Κοινωνία με chopsticks - Λόγω του κορωνοϊού

Βρετανία: Ιερέας δίνει τη Θεία Κοινωνία με chopsticks - Λόγω του κορωνοϊού Facebook Twitter
Βρετανία: Ιερέας δίνει τη Θεία Κοινωνία με chopsticks - Λόγω του κορωνοϊού (BBC)
0

Μία ιερέας βρήκε έναν ασυνήθιστο τρόπο να δίνει τη Θεία Κοινωνία στη Βρετανία, ακολουθώντας τις οδηγίες κατά της διασποράς του κορωνοϊού: Χρησιμοποιεί chopsticks.

Η ιερέας Eileen Harrop, που μεγάλωσε στη Σιγκαπούρη και αγαπά την ασιατική κουζίνα, χρησιμοποιεί τα ειδικά ξυλάκια για να μοιράσει τη Θεία Κοινωνία στους ενορίτες της στους ιερούς ναούς της St Mary στο Gainford και St Andrew στο Winston, στην επαρχία του Durham.

Οι τρέχουσες συμβουλές για την Θεία Κοινωνία από την Εκκλησία της Αγγλίας αναφέρουν ότι οι ιερείς μπορούν να προσφέρονται μόνο «ψωμί», που αντιπροσωπεύει το σώμα του Χριστού, αλλά δεν πρέπει να προσφέρεται κρασί, που αντιπροσωπεύει το αίμα, καθώς δεν πρέπει να υπάρχει «κοινό κύπελλο» για τους πιστούς.

Η ιερέας ωστόσο ανέφερε ότι ακόμα και έτσι οι ενορίτες της ήταν «αρκετά ανήσυχοι» ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, έτσι σκέφτηκε να χρησιμοποιεί τα ειδικά ξυλάκια.

«Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει πιθανότητα διασταυρούμενης μόλυνσης και οι ενορίτες μου αισθάνονται καθησυχασμένοι», λέει.

«Είναι μάλλον ξεχωριστό καθώς τα chopsticks χρησιμοποιούνται συνήθως για εορταστικές περιστάσεις. Ωστόσο, τώρα η κίνηση αυτή έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία σε αυτούς τους καιρούς, που διανύουμε» προσθέτει η ιερέας.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM
«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM