«Covid free» συναυλία με Πάολα και Καραφώτη στο Ισραήλ - Tραγούδησαν Μίκη Θεοδωράκη

«Covid free» συναυλία με Πάολα και Καραφώτη στο Ισραήλ - Tραγούδησαν Μίκη Θεοδωράκη Facebook Twitter
0

Μετά τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού στο Ισραήλ και την επιστροφή στην κανονικότητα, η Πάολα και ο Κώστας Καραφώτης έδωσαν χτες μεγάλη συναυλία στο Τελ Αβίβ μαζί με την ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, παρόντες στη συναυλία ήταν μόνο όσοι είχαν εμβολιαστεί ή είχαν ανοσία αφού είχαν περάσει κορωνοϊό, ενώ παρουσίασαν επίσης τα ειδικά «διαβατήρια» για να πιστοποιήσουν τα εμβόλια ή την ανοσία τους.

 

Στο Ισραήλ βρέθηκε και η κόρη του Έλληνα μουσικοσυνθέτη, η οποία φωτογραφήθηκε στη διάρκεια των προβών μαζί με τους μουσικούς της ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» αλλά και την Πάολα

«Covid free» συναυλία με Πάολα και Καραφώτη στο Ισραήλ - Tραγούδησαν Μίκη Θεοδωράκη Facebook Twitter

H συναυλία πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό χώρο στο Τελ Αβίβ, στο πάρκο Γκνέι Γιεχοσούα, ενώ να σημειωθεί πως πλέον στο Ισραήλ δεν είναι υποχρεωτική ούτε η χρήση μάσκας, ούτε η τήρηση αποστάσεων.

Η Πάολα τραγούδησε μεταξύ άλλων το «Αντώνης» - η πρώτη φορά που επέτρεψε ο Μίκης Θεοδωράκης να το τραγουδήσει γυναίκα μετά τη Μαρία Φαραντούρη. Για να τον πείσει η Πάολα πήγε στο σπίτι του συνθέτη με ένα μπουζούκι, του ζήτησε να το ακούσει και της το επέτρεψε.

Επίσης ακούστηκε το «Άσμα Ασμάτων», που είναι αφιερωμένο στο  Άουσβιτς, στο οποίο το κοινό της συναυλίας σηκώθηκε όρθιο και χειροκροτούσε.

Με το 60% του πληθυσμού να έχει ήδη εμβολιαστεί, το Ισραήλ κατάφερε την περασμένη Πέμπτη να μηδενίσει τους θανάτους λόγω κορωνοϊού και να πλησιάσει το χαμηλότερο ποσοστό μολύνσεων από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Κατά την διάρκεια του τελευταίου μήνα, οι θάνατοι από κορωνοϊό έπεσαν κάτω από τους 10 καθημερινά, ενώ τον Ιανουάριο πέθαιναν 70 άτομα κάθε μέρα, κατά μέσο όρο. Τώρα στο Ισραήλ καταγράφονται περίπου 120 κρούσματα τη μέρα, ενώ τον Ιανουάριο 8.000 ημερησίως.

Στις 18 Απριλίου η κυβέρνηση του Ισραήλ κατήργησε μετά από πολλούς μήνες την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους καθώς οδεύει προς την ανοσία της αγέλης στον ενήλικο πληθυσμό της.

Η αφίσα της συναυλίας:

Προσεχώς αναμένεται να εμφανιστούν στο Τελ Αβίβ δυο ακόμη γνωστοί Έλληνες τραγουδιστές, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Νίκος Βέρτης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM
«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM