Διάψευση από τη Βενετία

Διάψευση από τη Βενετία Facebook Twitter
2

Σε διάψευση της είδησης που πρώτα μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα, ότι η δημοτική αρχή της Βενετίας προχωρά στην απαγόρευση των βαλιτσών με ρόδες μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων για το θόρυβο και για λόγους προστασίας των λιθόστρωτων δρόμων, προχώρησε ο «ειδικός επίτροπος» της πόλης.

Σχολιάζοντας το έγγραφο του δήμο στο οποίο αναφερόταν ότι θα επιτρέπεται «η μεταφορά υλικών, προϊόντων ή προσώπων» στο ιστορικό κέντρο και στα νησιά μόνο με μέσα που διαθέτουν ρόδες από καουτσούκ ή είναι φουσκωμένες με αέρα ή υγρόλ είπε: «Θα ήθελα να διαψεύσω κατηγορηματικά ότι ο Δήμος της Βενετίας σκέφτηκε ποτέ να απαγορεύσει τις βαλίτσες με ροδάκια στο ιστορικό κέντρο».

 Τόνισε ότι το μέτρο αυτό αφορά μόνο τα καροτσάκια των εμπόρων που προμηθεύουν νωρίς το πρωί τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια στους πεζοδρόμους.

«Σε ό,τι αφορά τις βαλίτσες με ροδάκια, είναι βέβαιο ότι οι σκληρές ρόδες προκαλούν ζημιές στα πλακόστρωτα των μικρών δρόμων και κυρίως στις γέφυρες, κυρίως εξαιτίας των χτυπημάτων που προκαλούνται από την άνοδο και την κάθοδο σε αυτές. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο Δήμος θα απαγορεύσει τη χρήση τους», υπογράμμισε ο Βιτόριο Τζαπαλόρτο.

Αποδεχόμενος όμως το πρόβλημα μετά από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για το θόρυβο των βαλιτσών που κουβαλούν οι τουρίστες, κάλεσε τις εταιρείες να βρουν μια λύση «προσαρμοσμένη στα προβλήματα της Βενετίας και των άλλων παλαιών πόλεων».

Αυτό θα ήταν «σίγουρα μια καλή ενέργεια που θα συνέβαλε στη διατήρηση των αρχιτεκτονικών μνημείων και της ηρεμίας των κατοίκων και των τουριστών», κατέληξε.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ισλαμιστική επίθεση με μαχαίρι που σκότωσε 14χρονο - «Ο δράστης γελούσε μετά»

Διεθνή / Αυστρία: Ισλαμιστική η επίθεση με μαχαίρι - Ο δράστης γελούσε δυνατά αφού σκότωσε τον 14χρονο

Πλήθος αναρτήσεων στο X με τη φωτογραφία στην οποία λέγεται ότι είναι ο 23χρονος δράστης - Εμφανίζεται να γελάει, αφού μαχαίρωσε συνολικά έξι άτομα και σκότωσε το ένα
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM
Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Διεθνή / Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως «οι Ουκρανοί είναι οι μόνοι που μπορούν να ηγηθούν των ανταλλαγών για μια σταθερή και διαρκή ειρήνη με τη Ρωσία»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια