Το διαστημικό σκάφος Ροζέτα "ξύπνησε" και αναμένεται η επιστροφή του

Το διαστημικό σκάφος Ροζέτα "ξύπνησε" και αναμένεται η επιστροφή του Facebook Twitter
1

Το διαστημικό σκάφος βρίσκεται 800 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από την Γη, όμως τώρα ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής. Η Ροζέτα βρισκόταν σε κατάσταση προσωρινής νάρκης από το 2011, αφού
δεν μπορούσε να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες.

 

«Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να σταματήσει η περιστροφή του διαστημικού σκάφους. Η Ροζέτα πρέπει να κατανοήσει πού βρίσκεται, και ποια κατεύθυνση έχει. Η κεραία της πρέπει να λάβει το σήμα της Γης και έτσι να ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής», υποστηρίζει ο Αντρέα Ακκομάτζο, διευθυντής του κέντρου επιχειρήσεων τηςESA.

Πριν δέκα χρόνια, η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία ανέθεσε στην Ροζέτα την εξερεύνηση του μακρινού κομήτη που ονομαζόταν «67Π-Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο». Όλα αυτά τα χρόνια, το σκάφος έχει συλλέξει πλήθος στοιχείων από διάφορους αστεροειδείς.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
H Ροζέτα είναι έχει εξαιρετικά μεγαλύτερη σημασία από αυτήν που περιγράφεται. Σκοπός της είναι να προσγειωθεί σε αυτόν τον κομήτη –κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ – και να συλλέξει πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να μάθουμε πολλά για τη δημιουργία του Ηλιακού συστήματος, αυτό που θα λέγαμε για τη δημιουργία του κόσμου. Εξού και το όνομα της.Ο «ύπνος» της Ροζέτας ήταν μέρος του σχεδίου. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα εξασφάλιζε την ενέργεια για να μπορέσει να φτάσει τόσο μακριά χωρίς να γεμίσει ξανά καύσιμα σε διαστημικά βενζινάδικα και χωρίς να μπορεί να εκμεταλλευτεί την ηλιακή ενέργεια – αν και διαθέτει την τεχνολογία- μια και βρίσκεται τόσο μακριά από τον Ήλιο. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε μέρες που η επιστήμη και η τεχνολογία προσπαθούν ή και καταφέρνουν να λύσουν το ένα μυστήριο μετά το άλλο. Και είναι κρίμα να το αγνοούμε πλήρως και μεγαλύτερο κρίμα νέα που ασχολούνται με την επιστήμη να είναι ελλιπή ή λανθασμένα, όπως αυτό ή όπως με την περίφημη ιστορία του Σωματιδίου του Θεού-ΝΟΤ. Υπάρχει ο κλάδος της Επικοινωνίας της Επιστήμης, όπου υπάρχουν άνθρωποι που δουλειά τους είναι να φέρνουν το κοινό κοντά στην επιστήμη και την έρευνα και μάλλον έχει φτάσει ο καιρός και τα ελληνικά μέσα να τους εμπιστευθούν. Υγ1. όποιος θέλει να μάθει περισσότερα για τη Ροζέτα μπορεί να βρει εδώΥγ2. Από τον ερχόμενο Νοέμβριο θα ξεκινήσουμε να έχουμε νέα!