ΔΝΤ: Υπάρχει ακόμα χρόνος για να αποφευχθεί o εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας

ΔΝΤ: Υπάρχει ακόμα χρόνος για να αποφευχθεί o εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας Facebook Twitter
EPA
0

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μορίς Όμπστφελντ εκτιμά ότι «υπάρχει ακόμη χρόνος» για να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας, μέσω πολυμερών διαπραγματεύσεων.


Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από την έναρξη της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, ο Όμπστφελντ είπε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πει κανείς αν είναι σε εξέλιξη ένας εμπορικός πόλεμος.

Όπως άλλωστε επισήμανε, προς το παρόν δεν έχουν καν ενεργοποιηθεί οι δασμοί, που έχουν προαναγγελθεί, στα εισαγόμενα προϊόντα.

«Αυτή τη στιγμή, μολονότι έχουν ριφθεί κάποια "προειδοποιητικά πυρά", πρόκειται περισσότερο για ψευτο-πόλεμο», είπε.


Πρόσθεσε ότι κατά την άποψή του "υπάρχει ακόμη περιθώριο" να δεσμευτούν οι χώρες σε συζητήσεις, ώστε να επωφεληθούν από τους υπάρχοντες μηχανισμούς επίλυσης διαφορών και να αποφευχθεί οποιαδήποτε κλιμάκωση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέβιν Σπέισι: «Ίσως ήμουν κι εγώ θύμα του» λέει ο Γκάι Πιρς - «Ωρίμασε» του απάντησε

Διεθνή / Κέβιν Σπέισι: «Ίσως ήμουν κι εγώ θύμα του» λέει ο Γκάι Πιρς - «Ωρίμασε», του απάντησε

«Τους είπες ότι ένα χρόνο αφότου γυρίσαμε το "L.A. Confidential" πέταξες στη Σαβάνα μόνο και μόνο για να περάσεις χρόνο μαζί μου;» συνέχισε o Σπέισι σε βίντεο, με το οποίο απάντησε στις νέες καταγγελίες
LIFO NEWSROOM