Δολοφονία Σουλεϊμανί: Η Βρετανία καλεί τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στο Ιράκ και το Ιράν

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Η Βρετανία καλεί τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στο Ιράκ και το Ιράν Facebook Twitter
0

Η Βρετανία κάλεσε τους πολίτες της να αποφύγουν οποιοδήποτε ταξίδι στο Ιράκ, εκτός της περιοχής του Κουρδιστάν, όπως και να αποφύγουν κάθε ταξίδι στο Ιράν, το οποίο δεν είναι απαραίτητο, μετά τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί.

«Δεδομένης της όξυνσης της έντασης, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τώρα τους πολίτες της χώρας να μην ταξιδεύουν στο Ιράκ, με εξαίρεση την περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν», αναφέρει η ανακοίνωση. Οι πολίτες καλούνται επίσης να εξετάσουν προσεκτικά αν είναι απαραίτητο να ταξιδέψουν στο Ιράν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ σε ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως χθες, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε προειδοποιήσεις προς τους Τούρκους πολίτες, καλώντας τους επίσης να μην ταξιδέψουν προς το Ιράκ εξαιτίας των εντάσεων που επικρατούν στη χώρα.

«Συνίσταται στους πολίτες μας να μην ταξιδέψουν προς το Ιράκ αυτή την περίοδο εκτός εάν υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Συνίσταται, ακόμη, στους Τούρκους πολίτες που βρίσκονται στο Ιράκ να ακολουθήσουν τις οδηγίες από το υπουργείο Εξωτερικών, να αποφεύγουν τα πολυσύχναστα μέρη και να προσέχουν την προσωπική τους ασφάλεια» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM
Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM