Δραματική επανένωση παιδιών με γονείς στην Οκλαχόμα

Δραματική επανένωση παιδιών με γονείς στην Οκλαχόμα Facebook Twitter
0

Λίγες στιγμές μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου από το σχολείο τους και τα παιδιά που επέζησαν ουρλιάζουν και τρέχοντας πέφτουν στην αγκαλιά των γονιών τους.

7 συμμαθητές τους έπεσαν θύματα της θεομηνίας στην Οκλαχόμα, που ισοπέδωσε μεταξύ άλλων και το δημοτικό σχολείο στο Plaza Towers.

Κάποιοι γονείς φοβήθηκαν να αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο κι αυτό το ενστικτώδες συναίσθημα τους βγήκε σε καλό.

«Κάτι μου έλεγε μέσα μου ότι τα παιδιά μου θα ήταν ασφαλέστερα μαζί μου παρά στο σχολείο. Προφανώς κι έτσι συνέβη ακριβώς. Διότι τα παιδιά μου θα βρίσκονταν στο δημοτικό Plaza Towers, το οποίο τώρα δεν υπάρχει. Μου έρχεται να κλάψω, σας ζητώ συγγνώμη» λέει η Έιμι Σαρπ, μητέρα της Τζένα, που δεν την άφησε να πάει στο σχολείο της.

«Η μισή οροφή είχε πέσει στο έδαφος. Καλώδια κρέμονταν από τους τοίχους και παντού γυαλιά σπασμένα. Αν κοίταζες απ' έξω το κτίριο έμοιαζε μόλις να έχει καταρρεύσει» λέει η η μικρή Τζένα Ντουν, μαθήτρια στο δημοτικό Plaza Towers.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων ανέσυραν ζωντανούς περισσότερους από 100 παγιδευμένους από τα ερείπια δύο σχολείων, ενός νοσοκομείου κι εκατοντάδων σπιτιών, που παραδόθηκαν στο μένος της φύσης.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ημέρα της Γυναίκας: Με εντολή του κόμματος του Ερντογάν κλειστό το κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Ημέρα της Γυναίκας: Με εντολή του κόμματος του Ερντογάν κλειστό το κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Ο αποκλεισμός επεβλήθη σε εφαρμογή της απόφασης του καϊμακάμη του Μπέγιογλου για απαγόρευση των νυχτερινών πορειών, εορτασμών και εκδηλώσεων και η οποία παρατάθηκε σήμερα το πρωί
LIFO NEWSROOM