Έκκληση από τη UNICEF: Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά κινδυνεύουν στην Ιντλίμπ

Έκκληση από τη UNICEF: Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά κινδυνεύουν στην Ιντλίμπ Facebook Twitter
0

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο σε περίπτωση γενικής επίθεσης των στρατιωτικών δυνάμεων του καθεστώτος της Δαμασκού κατά της επαρχίας Ιντλίμπ, προειδοποιεί η UNICEF.

Ο Μανουέλ Φοντέν, διευθυντής προγραμμάτων εκτάκτων αναγκών της UNICEF δήλωσε ότι ο οργανισμός έχει καταστρώσει σχέδια για την χορήγηση καθαρού νερού και ειδών διατροφής στις 450.00 έως 700.000 ανθρώπους, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς είναι πιθανόν να φύγουν από την περιοχή σε περίπτωση επίθεσης.

Υπολογίζεται ότι 2,9 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην επαρχία του Ιντλίμπ, οι μισοί από τους οποίους είναι πρόσφυγες από άλλες περιοχές της Συρίας κατά την προέλαση των δυνάμεων της Δαμασκού.

«Πρόκειται για περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά... Όταν ακούει κανείς αυτό το είδος της πολεμικής ρητορικής για μία επίθεση και όλα αυτά, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν πρόκειται για μία επίθεση εναντίον ενόπλων», δήλωσε ο Φοντέν.

«Πρόκειται για μεγάλο ποσοστό γυναικών και παιδιών που δεν έχουν ανάμειξη (στην σύρραξη) και ηλικιωμένους και άλλους», είπε το στέλεχος της UNICEF που βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Δαμασκό για συνομιλίες με τον υφυπουργό εξωτερικών Φαϊσάλ Μεκντάντ.

Μεγάλη ρωσική ναυτική δύναμη έχει αναπτυχθεί στην Μεσόγειο Θάλασσα που περιλαμβάνει πλοία επιφανείας και υποβρύχια οπλισμένα με πυραύλους εν όψει της μεγάλης κλίμακας επίθεσης που προετοιμάζει το συριακό καθεστώς κατά του τελευταίου θύλακα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην Συρία.

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις επενέβησαν στην συριακή σύρραξη τον Σεπτέμβριο 2015 στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ και διαδραμάτισαν, μαζί με το Ιράν, σημαντικό ρόλο στην ανατροπή υπέρ της Δαμασκού των δεδομένων επί του πεδίου.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα κάλεσε την Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία να προσπαθήσουν να καθυστερήσουν την επίθεση και ζήτησε το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση των αμάχων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κένεντι διέταξε έρευνα για την αιτία της «επιδημίας αυτισμού» και θέλει αποτελέσματα τον Σεπτέμβριο

Διεθνή / Ο Κένεντι διέταξε έρευνα για την αιτία της «επιδημίας αυτισμού» και θέλει αποτελέσματα τον Σεπτέμβριο

Όντας μέλος του αντιεμβολιαστικού κινήματος, ο Αμερικανός υπουργός Υγείας έχει επανειλημμένως ισχυριστεί ότι τα εμβόλια ενδέχεται να προκαλούν αυτισμό 
LIFO NEWSROOM
Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν «αδειάζει» τον Τζάστιν Μπαλντόνι – Δεν παίρνει θέση στη διαμάχη με την Μπλέικ Λάιβλι

Διεθνή / Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν «αδειάζει» τον Τζάστιν Μπαλντόνι – Δεν παίρνει θέση στη διαμάχη με την Μπλέικ Λάιβλι

Η δήλωση ήρθε ως διόρθωση σε προηγούμενα σχόλια που είχε κάνει ο ίδιος μέσω της TMZ, όπου φάνηκε να ταυτίζεται με τον Μπαλντόνι, εξαιτίας, όπως ισχυρίστηκε, «ανάρμοστης μεταχείρισης από τους New York Times»
LIFO NEWSROOM
Οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο εκτοξεύουν τον χρυσό – Ιστορικό ρεκόρ πάνω από τα $3.200 η ουγγιά

Διεθνή / Οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο εκτοξεύουν τον χρυσό – Ιστορικό ρεκόρ πάνω από τα $3.200 η ουγγιά

Ο χρυσός και το ελβετικό φράγκο επιβεβαιώνουν την τάση: όσο εντείνεται η σύγκρουση ΗΠΑ – Κίνας, η παγκόσμια οικονομία διολισθαίνει σε μια περίοδο έντονης μεταβλητότητας
LIFO NEWSROOM