Εκλογές στη Γερμανία: 2 transgender βουλευτές για πρώτη φορά στη Bundestag

Εκλογές στη Γερμανία: 2 transgender βουλευτές για πρώτη φορά στη Bundestag Facebook Twitter
0

Στην έως τώρα ιστορία της Bundestag δεν είχε εκλεγεί ποτέ transgender βουλευτής. Όμως, μετά τις χθεσινές γερμανικές εκλογές αυτό αναμένεται να αλλάξει. 

Η Τέσα Γκάνσερερ και η Νούκε Σλάβικ, αμφότερες υποψήφιες με τους Πράσινους, αναμένεται να γίνουν οι πρώτες transgender βουλευτές της γερμανικής Βουλής, σύμφωνα με το Spiegel.  

Η Γκάνσερερ, μέλος του κρατιδιακού κοινοβουλίου της Βαυαρίας από το 2013, έκανε coming out ως transgender πριν από περίπου τρία χρόνια. Σε δηλώσεις της έκανε λόγο για «σούπερ αποτέλεσμα», που αποτελεί ένδειξη πως η Γερμανία είναι μια ανοιχτόμυαλη χώρα. 

«Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω, αλλά με αυτό το ιστορικό αποτέλεσμα σίγουρα θα είμαι στην επόμενη Βουλή», έγραψε σε ανάρτησή της η Σλάβικ, ευχαριστώντας όσους την στήριξαν. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM
«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM