Η Αμερικανίδα ηθοποιός Άλισον Μακ, βγήκε νωρίτερα από τη φυλακή, μετά την καταδίκη της για υπόθεση σωματεμπορίας ανθρώπων το 2021, η οποία συνδεόταν με αίρεση.
Ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μπρούκλιν η ηθοποιός, γνωστή από την τηλεοπτική σειρά Smaillville, είχε δηλώσει ένοχη στην κατηγορία σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εκβιασμού μέσω της αίρεσης του σεξ, Nxivm, τον Απρίλιο του 2018. Τον Ιούνιο του 2021 καταδικάστηκε τελικά σε τρία χρόνια φυλακή.
Η Άλισον Μακ γνωστή για τον ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά Smallville. Η Μακ, η οποία συνελήφθη το 2018, αντιμετώπιζε έως και 17 χρόνια φυλάκιση, αλλά είδε την ποινή της να μειώνεται αφού παρείχε αποδεικτικά στοιχεία για να βοηθήσει τους εισαγγελείς να συνεχίσουν την υπόθεσή τους εναντίον του επικεφαλής της αίρεσης, Κιθ Ρανιέρ.
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Φυλακών επιβεβαίωσε ότι αφέθηκε ελεύθερη τη Δευτέρα.
Πώς λειτουργούσε η αίρεση στην οποία συμμετείχε η Άλισον Μακ
Η αίρεση Nxivm ξεκίνησε το 1998 ως πρόγραμμα αυτοβοήθειας. Συνεργάστηκε με περισσότερους από 16.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του γιου ενός πρώην προέδρου του Μεξικού και ηθοποιών του Χόλιγουντ όπως η Άλισον Μακ.
Οι εισαγγελείς λένε ότι η Μακ βοήθησε στη στρατολόγηση κοριτσιών που προορίζονταν για σκλάβες του σεξ. Αν και ο Ρανιέρ, 62 ετών, ήταν στην κορυφή αυτής της αίρεσης και ο μοναδικός άνδρας, η Μακ υπηρέτησε ως μία από τις κορυφαίες γυναίκες αναπληρωτές του.
Οι νεοσύλλεκτες έπρεπε να φέρουν στο σώμα τους τα αρχικά του και αναμενόταν να κάνουν σεξ μαζί του με αντάλλαγμα να γίνουν μέλη της ομάδας, η οποία είχε έδρα στο Όλμπανι της Νέας Υόρκης
Πριν από την καταδίκη της, η Μακ ζήτησε συγγνώμη από όσους είπε ότι είχαν πληγεί από τις πράξεις της, αποκαλώντας τη συμμετοχή της με την ομάδα «το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου».
-Εάν είστε επιζώσα ενδο-οικογενειακής ή άλλου είδους έμφυλης βίας ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]
-Εάν είστε επιζώσα βιασμού, σεξουαλικής παρενόχλησης ή trafficking ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]
Με πληροφορίες από BBC