Εμπορικός πόλεμος: Ο Καναδάς απαντά στον Τραμπ με δασμούς 29,8 δισ. δολαρίων

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Καναδά: Η Οτάβα εξετάζει ανταποδοτικούς δασμούς ύψους 29,8 δισ. δολαρίων Facebook Twitter
Ο εν αναμονή πρωθυπουργός του Καναδά, Μαρκ Κάρνεϊ © ΕΡΑ
0

Η Οτάβα θα ανακοινώσει αντισταθμιστικούς δασμούς ύψους 29,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων Καναδά στις ΗΠΑ, ως απάντηση στους δασμούς χάλυβα και αλουμινίου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στο Reuters Καναδός αξιωματούχος υπό το καθεστώς ανωνυμίας. 

Οι αυξημένοι δασμοί του Τραμπ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου τέθηκαν σε ισχύ σήμερα, Τετάρτη 12 Μαρτίου, καθώς έληξαν οι προηγούμενες εξαιρέσεις, οι αφορολόγητες ποσοστώσεις και οι εξαιρέσεις προϊόντων και καθώς η εκστρατεία του για την αναδιάταξη των παγκόσμιων εμπορικών κανόνων υπέρ των ΗΠΑ αποκτά δυναμική.

Ο Καναδάς είναι ο μεγαλύτερος ξένος προμηθευτής χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ. Η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Καναδά σημειώθηκε καθώς ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ετοιμαζόταν να παραδώσει την εξουσία αυτή την εβδομάδα στον διάδοχό του Μαρκ Κάρνεϊ, ο οποίος κέρδισε την Κυριακή την κούρσα για την ηγεσία των κυβερνώντων Φιλελευθέρων. 

Τη Δευτέρα (10/3), ο Κάρνεϊ δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να μιλήσει με τον Τραμπ μέχρι να ορκιστεί πρωθυπουργός. Ο Τραμπ δήλωσε και πάλι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θέλει ο Καναδάς «να γίνει η αγαπημένη μας 51η Πολιτεία».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι θάνατοι αμάχων στο Σούμι μπορεί να αναγκάσουν την Ουάσινγκτον να αλλάξει στάση απέναντι στον Πούτιν

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σφαγή στο Σούμι και πώς οι ΗΠΑ μπορεί να αλλάξουν στάση απέναντι στον Πούτιν

Η ασυμφωνία μεταξύ των δολοφονημένων στο Σούμι και της φωτογραφικής χειραψίας Γουίτκοφ-Πούτιν είναι κάτι παραπάνω από προφανής στους περισσότερους παρατηρητές
LIFO NEWSROOM
«Σκότωσε τους γονείς του για να σκοτώσει τον Τραμπ»: Το σχέδιο ενός 17χρονου για να «ρίξει» την Αμερικανική κυβέρνηση

Διεθνή / «Σκότωσε τους γονείς του για να δολοφονήσει τον Τραμπ»: 17χρονος ήθελε να «ρίξει» την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Το FBI δήλωσε ότι ο έφηβος ήταν σε επαφή με άτομα που μιλούσαν ρωσικά και είχε ως στόχο «να προκαλέσει κυβερνητική κατάρρευση εξοντώνοντας τον πρόεδρο»
LIFO NEWSROOM