Επιμνημόσυνη τελετή στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τον Έλληνα πρέσβη Κυριάκο Αμοιρίδη

Επιμνημόσυνη τελετή στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τον Έλληνα πρέσβη Κυριάκο Αμοιρίδη Facebook Twitter
0

Τελέστηκε χθες στο Ρίο ντε Τζανέιρο η επιμνημόσυνη τελετή προς τιμήν του εκλιπόντος Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής πολιτείας, του προξενικού σώματος, τοπικών αξιωματούχων καθώς και του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Μπουένος Άιρες και έξαρχου Νοτίου Αμερικής, κ. Ταράσιου.

 

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στην Μπραζίλια χωριστή επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό ναό, όπου θα παραστούν εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας, μέλη της εκεί ελληνικής κοινότητας, ο μητροπολίτης Μπουένος Άιρες και έξαρχος Νοτίου Αμερικής κ. Ταράσιος, καθώς και εκπρόσωποι της βραζιλιάνικης πολιτικής ηγεσίας και του διπλωματικού σώματος.

 

Ευθύς μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, η σορός του άτυχου διπλωμάτη θα μεταφερθεί στην Ελλάδα, όπου η κηδεία προγραμματίζεται να γίνει την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογενείας. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικόν θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM