Live

Επιστροφή στη λίρα ζητά ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, λόγω των πιέσεων της Τρόικα

Επιστροφή στη λίρα ζητά ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, λόγω των πιέσεων της Τρόικα Facebook Twitter
0

Επιστροφή στη λίρα προτείνει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, δυσαρεστημένος από τη στάση της Τρόικα στις διαπραγματεύσεις για τη δανειοδότηση της κυπριακής οικονομίας. «Αν θέλουν να μας καταστρέψουν, να έχουμε το θάρρος να πούμε ότι μπορούμε να ζήσουμε και μόνοι μας, με την κυπριακή λίρα που είχαμε προηγουμένως», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, υποδεικνύοντας στην πολιτική ηγεσία της χώρας να φανεί σκληρή απέναντι στους δανειστές «και να τους πει ότι κάνουμε σκέψεις να φύγουμε από το ευρώ».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο αρχιεπίσκοπος είπε ακόμη ότι υπέδειξε στη διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας να μελετήσει εάν ευθύνονται η προηγούμενη κυβέρνηση, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και ο τέως υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή και να προχωρήσει στην καταχώρηση αγωγών εναντίον τους. Ήγειρε και θέμα Pimco, του διεθνούς οίκου που ανέλαβε τον διαγνωστικό έλεγχο για το πραγματικό ύψος των κεφαλαιουχικών αναγκών των τραπεζών.  «Εάν ήταν σοβαρή εταιρεία», είπε ο κ. Χρυσόστομος αμφισβητώντας το ρόλο της Pimco, «θα έπρεπε να κάνει την έρευνα και να υποβάλει μόνο μία πρόταση. Από τη στιγμή που έχει δύο προτάσεις τουλάχιστον εμένα με βάζει σε πολλές υποψίες».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον κυπριακό Τύπο, στις αφόρητες πιέσεις της Τρόικα προς την κυπριακή κυβέρνηση προστίθεται και η πρόταση να δοθούν στη χώρα μόνο 10 από τα 17 δις που χρειάζεται και τα υπόλοιπα να τα εξασφαλίσει η κυπριακή κυβέρνηση με άλλους τρόπους.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται στην Αθήνα και σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Οι Financial Times γράφουν ότι θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό 2 δισεκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό πακέτο τραπεζικής ανακεφαλαιοποίησης για να διατεθούν για τη διάσωση των κυπριακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Η πρόταση εντάσσεται σύμφωνα με την εφημερίδα, στην απεγνωσμένη προσπάθεια Αναστασιάδη να αποφευχθεί το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων.

0

Live

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η ισχυρή «μηχανή λάσπης» του Χόλιγουντ συγκαλύπτει σκάνδαλα

Διεθνή / Πώς η ισχυρή «μηχανή λάσπης» του Χόλιγουντ συγκαλύπτει σκάνδαλα

Το γεγονός ότι οι κόντρες του Χόλιγουντ σπάνια παίρνουν τέτοια έκταση ίσως είναι ο λόγος για τον οποίο η διαμάχη μεταξύ Μπλέικ Λάιβλι και Τζάστιν Μπαλντόνι εξακολουθεί να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Το ροζ τρίγωνο που σήμερα είναι σύμβολο των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, στη ναζιστική Γερμανία χρησιμοποιήθηκε για να αναγνωρίζουν τους ομοφυλόφιλους άνδρες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης
LIFO NEWSROOM