Επίθεση Μπερλουσκόνι κατά Δικαστών

Επίθεση Μπερλουσκόνι κατά Δικαστών Facebook Twitter
0

Τον «δικαστικό πόλεμο» σε βάρος του κατήγγειλε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του χαρακτήρισε αβάσιμες τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή και τόνισε ότι θα επιχειρήσει την μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης. «Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της πίεσης που δέχθηκα μετά από μια σειρά κατηγοριών οι οποίες είναι παντελώς αβάσιμες. Αυτή η δικαστική κακοποίηση δεν έχει προηγούμενο σε καμία πολιτισμένη χώρα στον κόσμο. Πρέπει να συνεχίσουμε απτόητοι τον αγώνα μας για την ελευθερία», τόνισε μεταξύ άλλων ο «Καβαλιέρε».

 

Στο δικαστικό σκέλος της υπόθεσης οι συνήγοροι του Μπερλουσκόνι ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια με στόχο της ανατροπή της ετυμηγορίας.

Ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο έκανε λόγο για «σεβασμό στις αποφάσεις της δικαιοσύνης». Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα απήυθυνε έκκληση για ηρεμία με γνώμονα το «καλό της χωράς». Ο ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο παρομοίασε τη σημερινή απόφαση με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. «Ο Μπερλουσκόνι διέφθειρε μόλυνε και παρέλυσε την πολιτική ζωή της χώρας επί 21 χρόνια», σχολίασε στο διαδίκτυο.

 

Να θυμίσουμε ότι το εφετείο επιβεβαίωσε την πρωτόδικη απόφαση εναντίον του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού και του επέβαλλε πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Για να εφαρμοστεί η απόφαση θα πρέπει να επικυρωθεί από το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας.

 

ΠΗΓΗ: Euronews

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM