Έρευνα για τη δημόσια υγεία: Οι χώρες με τα καλύτερα και χειρότερα δείγματα

Έρευνα για την δημόσια υγεία: Οι χώρες με τα καλύτερα και χειρότερα δείγματα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Τις συνθήκες αναφορικά με την δημόσια υγεία ανά χώρα εξέτασε νέα έρευνα και κατέληξε σε συμπεράσματα για το ποιες από αυτές είναι στην καλύτερη και ποιες στην χειρότερη κατάσταση. 

Υπό το πρίσμα αυτό, εξετάστηκαν τα διάφορα συστήματα δημόσιας υγείας σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας στοιχεία από τον δείκτη ευημερίας Legatum Prosperity Index, που δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Legatum Institute Foundation, ένα think tank του Λονδίνου.

H έρευνα έγινε με βάση όχι μόνο το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης (όπως η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας) αλλά και με την κατάσταση της υγείας του πληθυσμού κάθε χώρας (συμπεριλαμβανομένων των ποσοστών θνησιμότητας, των ασθενειών και των παραγόντων κινδύνου).

Σύμφωνα με τον δείκτη, λοιπόν, η Σιγκαπούρη αξιολογήθηκε ως η χώρα με τις καλύτερες υπηρεσίες δημόσιας υγείας και την καλύτερη κατάσταση υγείας παγκοσμίως το 2023. Η Ασία εκπροσωπείται πολλαπλά, με τις τέσσερις πρώτες θέσεις να συμπληρώνονται από την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν. Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην 38η θέση και οι ΗΠΑ στην 69η. Στις πέντε τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Σομαλία, το Λεσότο, το Τσαντ, το Νότιο Σουδάν και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Έρευνα: Οι χώρες με τα καλύτερα και χειρότερα συστήματα υγείας - Η θέση της Ελλάδας Facebook Twitter
Φωτ.: statista

Με πληροφορίες από statista.com

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Διεθνή / Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Το ξέσπασμα της επιδημίας ακολούθησε επιδρομή drone στον κεντρικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Ουμ Νταμπακάρ, που προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα ως προς την πρόσβαση σε πόσιμο νερό στην πόλη Κόστι
LIFO NEWSROOM