Έρευνα: Οι πιο πλούσιοι ζουν 9 χρόνια παραπάνω

Έρευνα: Οι πιο πλούσιοι ζουν 9 χρόνια παραπάνω Facebook Twitter
Ο πλούτος χαρίζει χρόνια καλής ζωής σύμφωνα με έρευνα (Φωτογραφία αρχείου EPA)
0

Ο πλούτος προσθέτει εννέα χρόνια στο προσδόκιμο υγιούς ζωής, δηλαδή της διαβίωσης χωρίς πόνο και δυσκολίες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε δεκαετής έρευνα που έγινε στη Βρετανία και τις ΗΠΑ, με αντικείμενο το πώς οι κοινωνικοί και οικονομικοί παράγοντες επηρεάζουν το προσδόκιμο υγιούς ζωής. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι παρότι το προσδόκιμο ζωής αποτελεί έναν χρήσιμο δείκτη για την υγεία, η ποιότητα ζωής καθώς μεγαλώνουμε καθορίζει σε κρίσιμο βαθμό την ποιότητα της υγείας μας.

Η έρευνα έγινε με τη συλλογή δεδομένων από 10.754 Βρετανούς και 14.803 Αμερικανούς, ηλικίας 50 ετών και άνω. Για τις ανάγκες της έρευνας, οι μετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες, με βάση τον συνολικό πλούτο του νοικοκυριού τους και ακολούθησαν οι συγκρίσεις μεταξύ αυτών των κατηγοριών.

Με βάση τα συμπεράσματα της έρευνας, στα 50 τους οι πλουσιότεροι έχουν μπροστά τους άλλα 31 υγιή χρόνια, σε σύγκριση με 22-23 χρόνια εκείνων από τις πιο φτωχές ομάδες. Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, εκείνες από πλούσια νοικοκυριά στα 50 τους έχουν περίπου 33 χρόνια υγιούς ζωής μπροστά τους, σε σύγκριση με 24,6 και 24 χρόνια των φτωχότερων γυναικών σε Βρετανία και ΗΠΑ αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer η Ρωσία: «Λάθος να γίνονται εικασίες για το δυστύχημα»

Διεθνή / Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer στο Καζακστάν η Μόσχα: «Λάθος οι εικασίες για το δυστύχημα»

Αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι η συντριβή στο Καζακστάν, στην οποία σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι την ημέρα των Χριστουγέννων, προκλήθηκε από πυρά ρωσικής αεράμυνας
LIFO NEWSROOM
Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Διεθνή / Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Οι λεγόμενες «προκλήσεις απομόνωσης» έχουν γίνει δημοφιλείς στην πλατφόρμα Douyin (η κινεζική έκδοση του TikTok), ιδιαίτερα φέτος, καθώς η κινεζική οικονομία σημειώνει αδύναμη ανάπτυξη
LIFO NEWSROOM