Έτοιμο το «Δέντρο των Δέντρων», το γλυπτό για το πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ

Έτοιμο το «Δέντρο των δέντρων», το γλυπτό για το πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ στήθηκε το γλυπτό του Heatherwick Studio για τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Πρόκειται για ένα γιγάντιο δέντρο, ύψους 21 μέτρων, το οποίο περιέχει 350 μικρότερα δέντρα. Το γλυπτό σχεδιάστηκε για να τραβήξει την προσοχή σε μια καμπάνια δενδροφύτευσης, σηματοδοτώντας κατ' αυτόν τον τρόπο τα 70 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ.

Στα κατασκευασμένα από χάλυβα κλαδιά του γλυπτού, στηρίζονται 350 δέντρα, τα οποία δίνουν στο έργο το όνομα: «Tree of Trees».

Γύρω από την κεντρική χαλύβδινη δομή του γλυπτού, χαλύβδινοι σωλήνες περιστρέφονται και εκτείνονται προς τα έξω για να σχηματίσουν τα «κλαδιά». Σε αυτά μέσα σε αλουμινένια δοχεία, φυτεύτηκαν 350 διαφορετικά είδη δέντρων, από όλη τη Βρετανία.

Μετά το πέρας των εορτασμών, το «Δέντρο των Δέντρων» θα αποσυναρμολογηθεί και τα δέντρα θα αποθηκευτούν.

Στη συνέχεια θα τα χαρίσουν σε κοινότητες σε όλη τη χώρα για να φυτευτούν τον Οκτώβριο.

Το πρόγραμμα δενδροφύτευσης φέρει το όνομα «Queen's Green Canopy» και από τον περασμένο Οκτώβριο έως σήμερα έχουν φυτευτεί πάνω από ένα εκατομμύριο δέντρα στη Βρετανία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM
Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Διεθνή / Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Ο νέος ηγέτης κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα απέναντι στις αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο «να σταθούμε μαζί ως λαός, ειδικά τώρα που δεχόμαστε πιέσεις από το εξωτερικό»
LIFO NEWSROOM