Εύα Καϊλή: Τέσσερις συλλήψεις για «εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά», ελεύθερα δύο άτομα

Εύα Καϊλή: Τέσσερις συλλήψεις για «εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά», ελεύθερα δύο άτομα Facebook Twitter
Φωτ. Getty Images
0

Τέσσερις συλλήψεις ανακοίνωσαν οι βελγικές Αρχές όσον αφορά το λεγόμενο Qatargate, την υπόθεση διαφθοράς, με εμπλοκή της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύας Καϊλή.

Η L' Echo μεταφέρει πως μεταξύ των συλληφθέντων είναι και η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ωστόσο η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.

Οι συλληφθέντες διώκονται για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση από πλευρά της βελγικής εισαγγελίας. 

Παράλληλα, δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα, χωρίς να διευκρινίζεται ποια είναι. 

«Υπάρχουν υποψίες πως τρίτα άτομα σε πολιτικές ή/και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν δώρα για να επηρεάσουν  τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου» συμπληρώνεται.

Σημειώνεται πως διεθνή μέσα ενημέρωσης έκαναν χθες λόγο για εντοπισμό «τσαντών με μετρητά» στο σπίτι που η κα Καϊλή μοιράζεται με τον σύντροφό της, ο οποίος έχει επίσης συλληφθεί. Κατά πηγές, εμπλεκόταν και ο πατέρας της. 

Έρευνα στο σπίτι και δεύτερου ευρωβουλευτή

Παράλληλα, γίνεται γνωστό πως πραγματοποιήθηκε έρευνα σε σπίτι ενός δεύτερου ευρωβουλευτή - μετά την κα Καϊλή - το βράδυ του Σαββάτου. Κατά τη Le Soir, η έρευνα έγινε στο σπίτι του Μαρκ Ταραμπέλα, παρουσία της προέδρου της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα. 

Την Παρασκευή, σφραγίστηκε το γραφείο ενός πρώην συνεργάτη του Ταραμπέλα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του Τζ.M. Το άτομο αυτό, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είχε διατελέσει βοηθός του Πιέρ Αντόνιο Πανζέρι, πρώην ευρωβουλευτή και προέδρου της ΜΚΟ Fight Impunity.

Πληροφορίες θέλουν τον κ. Πανζέρι να είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από την υπόθεση. Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ φαίνεται πως κρατήθηκαν και η σύζυγος και η κόρη του. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έχω τέσσερις ημέρες ζωής» ισχυρίζεται η γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / H γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση λέει ότι έχει λίγες ημέρες ζωής έπειτα από τροχαίο

Η γυναίκα επίσης υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα trafficking από τον δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος ήταν φίλος του δούκα της Υόρκης
LIFO NEWSROOM
Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM